photo of Έλεγχος (Audit) ιστοσελίδας. Τι είναι και γιατί το χρειάζομαι;

Συνήθως η ιστοσελίδα σας είναι το πρώτο σημείο επαφής μεταξύ της επιχείρησής σας και των πιθανών πελατών σας. Δεν αποτελεί έκπληξη, ότι οι περισσότερες επιχειρήσεις, από τη μεγαλύτερη στην μικρότερη, ξοδεύουν ένα αρκετά μεγάλο μέρος του προϋπολογισμού της για να αναπτύξουν μια ελκυστική, αποτελεσματική και φιλική προς τον χρήστη ιστοσελίδα. Εάν η ιστοσελίδα σας δεν είναι τόσο επιτυχής όσο θα ελπίζατε, είναι μάλλον καιρός να μιλήσετε με έναν επαγγελματία για να πραγματοποιήσει ελέγχους (website audit) σε αυτήν. Η ανάλυση αυτή μπορεί να βοηθήσει την επιχείρησή σας, διότι είναι μια ολοκληρωμένη διαδικασία ελέγχου της δομής και της χρηστικότητας της, που θα προσφέρει αρκετές χρήσιμες προτάσεις και συμπεράσματα για την αύξηση των πελατών σας και γενικά τη συμφωνία της με τους επιχειρησιακούς στόχους σας.

Τι είναι ο έλεγχος της ιστοσελίδας (website audit);

Πριν μπούμε σε τεχνικές λεπτομέρειες για το πώς ένας έλεγχος θα βοηθήσει την ιστοσελίδα σας, θα πρέπει να έχετε προηγουμένως ένα στρατηγικό πλάνο, δηλαδή να γνωρίζετε τους στόχους που θέλετε να επιτύχετε μέσω αυτής. Με απλά λόγια, αυτός ο έλεγχος περιλαμβάνει μια επαγγελματική αναθεώρηση της ιστοσελίδας σας για να καθορίσει τους τρόπους τεχνικούς και μη, που μπορείτε να βελτιώσετε τη μετατροπή των επισκεπτών της ιστοσελίδας σε πελάτες (conversion).

Επίσης, σας βοηθάει να αυξήσετε τις πωλήσεις και τα έσοδα μέσα από την παροχή κινήτρων στους επισκέπτες σας, προτρέποντάς τους να αναλάβουν δράση. Κατά τη διάρκεια ενός επαγγελματικού ελέγχου, η ιστοσελίδα σας θα προβεί σε συνολική αναθεώρηση που περιλαμβάνει:

  • Επανεξέταση της ιστοσελίδας σας για να εξασφαλίσει αν εκπέμπεται σωστά η φιλοσοφία που εκπέμπει το όνομα της εταιρίας και το μήνυμα που θέλει να περάσει,
  • Επανεξέταση της θέση της στις μηχανές αναζήτησης και προτάσεις για βελτιστοποίηση της ιστοσελίδας,
  • Παρακολούθηση των επισκεπτών της ιστοσελίδας και τους συντελεστές μετατροπής σε πελάτες - ποια είναι τα αδύναμα σημεία και ποια τα δυνατά που αξίζει να επενδύσουμε,
  • Ανάλυση της δημοτικότητας των συνδέσεων, προσθήκη ποιοτικών συνδέσμων και αφαίρεση αυτών που ίσως να έχουν αρνητικό αντίκτυπο,
  • Μελέτη αγοράς και κλάδου, ανάλυση της θέσης της επιχείρησης σε σύγκριση με τους ανταγωνιστές και εύρεση του ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος,
  • Επανεξέταση πλοήγησης και αρχιτεκτονικής της ιστοσελίδας, εύρεση και ανάλυση των διαδρομών που ακολουθούν οι επισκέπτες,
  • Έλεγχος συμβατότητας της ιστοσελίδας με όλες τις οθόνες και τις τελευταίες τεχνολογίες.

Τελικά, ο στόχος της αναθεώρησης της ιστοσελίδας σας είναι να καταλήξουμε σε μια λίστα προτάσεων για να εξασφαλιστεί ότι η εταιρεία σας, τα προϊόντα / υπηρεσίες και η ιστοσελίδα είναι ευθυγραμμισμένες με τέτοιο τρόπο που μπορείτε να μετατρέψετε αποτελεσματικά τους επισκέπτες σε πελάτες και να εκπληρώσετε τους στρατηγικούς σας στόχους. Η ονομασία, η βελτιστοποίηση προς τις μηχανές αναζήτησης, η δημοτικότητα των συνδέσμων, η κατανόηση των δυνατών και αδύνατων σημείων σας αλλά και των ανταγωνιστών, η λειτουργικότητα της ιστοσελίδας και η συμβατότητα στους browser είναι όλα κρίσιμες πτυχές της επιτυχίας σας.

Πλεονεκτήματα ενός ελέγχου ιστοσελίδας για την επιχείρηση σας

Ένα από τα μεγαλύτερα οφέλη ενός ελέγχου ιστοσελίδας είναι ότι ένας επαγγελματίας θα επανεξετάσει την ιστοσελίδα σας από την πλευρά του πελάτη. Στην ιδανική περίπτωση, δηλαδή αν έχει αποδεδειγμένη εμπειρία στην ανάπτυξη αποτελεσματικών ιστοσελίδων, θα μπορεί να εξετάσει την ιστοσελίδα σας με ανοιχτό μυαλό και θα είναι σε θέση να σας δώσει συγκεκριμένες προτάσεις για τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας της ιστοσελίδας σας.

Ακόμα, το πιο σημαντικό όφελος ενός ελέγχου ιστοσελίδας είναι ότι μπορεί να έχει πραγματικό αντίκτυπο στα έσοδα της εταιρείας. Ειδικά εάν η ιστοσελίδα σας έχει μείνει ανενεργή για καιρό χωρίς να υπάρχουν ανανεώσεις, ο έλεγχος αυτός δεν θα σας επιτρέψει μόνο να αντιληφθείτε αν είναι συμβατή με τις τελευταίες τεχνολογίες, αλλά ότι όλες οι πτυχές της ιστοσελίδας σας λειτουργούν αρμονικά. Επιπλέον, θα αποκτήσετε νέες γνώσεις για στρατηγικές και για τεχνικές, θέτοντας έτσι τη βάση για μια ακόμα μεγαλύτερη αύξηση της πελατειακής σας βάσης.

You May Be Interested To Read:

photo of 5 Τακτικές Μάρκετινγκ για την Αύξηση των Πωλήσεων μιας Επιχειρήσης Β2Β

5 Τακτικές Μάρκετινγκ για την Αύξηση των Πωλήσεων μιας Επιχειρήσης Β2Β

Εάν έχετε μια επιχείρηση και πουλάτε το προϊόν ή την υπηρεσία σας σε μια άλλη επιχείρηση, ορίστε τι πρέπει να ξέρετε για το κλείσιμο μιας συμφωνίας.

photo of Πως η Τεχνητή Νοημοσύνη θα Αλλάξει τον Τρόπο Λήψης Αποφάσεων στις Επιχειρήσεις

Πως η Τεχνητή Νοημοσύνη θα Αλλάξει τον Τρόπο Λήψης Αποφάσεων στις Επιχειρήσεις

Από το Terminator έως το Blade Runner, η ποπ κουλτούρα ανέκαθεν έτεινε προς μια σκοτεινή απεικόνιση της τεχνητής νοημοσύνης (AI) και το μέλλον μας με αυτή στο τιμόνι.

photo of 11 πρακτικές συμβουλές για να αυξήσετε τους πελάτες σας μέσα από την ιστοσελίδα σας

11 πρακτικές συμβουλές για να αυξήσετε τους πελάτες σας μέσα από την ιστοσελίδα σας

Οι επιχειρήσεις μπορούν να εκμεταλλευτούν το γεγονός ότι οι χρήστες που κάνουν ηλεκτρονικές αγορές αυξάνονται συνεχώς, για να αποκτήσουν περισσότερους πελάτες.

We can help you elevate your business Try Hey Oliver today