photo of Πώς η δημιουργία ενός eshop μπορεί να βοηθήσει την επιχείρησή σας

Με την κατασκευή ενός ηλεκτρονικού καταστήματος (eshop) θα αποκτήσετε τεράστιες ευκαιρίες για την επέκταση της πελατειακής βάσης της επιχείρησης σας τόσο για τις τοπικές όσο και για τις διεθνείς αγορές. Επίσης, θα επιτρέψει μέσω διαφόρων διαδικασιών να αυτοματοποιηθούν οι υπηρεσίες και οι πωλήσεις σας με οικονομικά αποδοτικές μεθόδους.

Σήμερα, οι επιχειρήσεις που μπορούν να ζήσουν ή να λειτουργήσουν αποτελεσματικά χωρίς την παρουσία τους στο διαδίκτυο είναι λίγες.

Η αγορά και η πώληση των προϊόντων σας μέσω του διαδικτύου δεν ήταν ποτέ ευκολότερη! Ένα ηλεκτρονικό κατάστημα μπορεί να βοηθήσει την εταιρεία σας να πωλήσει προϊόντα σε όλο τον κόσμο, με τα προσφερόμενα οφέλη μιας τέτοιας δυνατότητας να είναι ορατά σε αντίθεση με τους παραδοσιακούς τρόπους. Αναφέρω πιο κάτω μερικές από τις ευκαιρίες που ανοίγονται για την επιχείρηση σας με τη δημιουργία ενός eshop:

Διεύρυνση των αγορών

Η αγορά του Διαδικτύου έχει παγκόσμιες διαστάσεις. Υπηρεσίες και εμπορεύματα μπορούν να διαφημίζονται και να πωλούνται σε πιθανούς πελάτες χιλιάδες μίλια μακριά, εξυπηρετώντας χωρίς κανένα πρόβλημα πολυγλωσσικό και πολυπολιτισμικό κοινό.

24ωρη εξυπηρέτηση

Ένα ηλεκτρονικό κατάστημα (eshop) είναι πάντα ανοικτό και προσφέρει τις υπηρεσίες του 24 ώρες καθιστώντας το πιο βολικό για τους πελάτες να επισκεφθούν το ηλεκτρονικό κατάστημα σας (e-shop).

Προσιτό και αποδοτικό

Το αρχικό κόστος για να δημιουργηθεί ένα ηλεκτρονικό κατάστημα (e-shop) είναι αμελητέο σε σύγκριση με το κόστος κατασκευής ενός πραγματικού καταστήματος. Η συντήρησή του είναι πάλι συγκριτικά ελάχιστη (hosting και καταχώριση domain) και μπορεί εύκολα να τροποποιηθεί και να προσαρμοστεί για να καλύψει τους στρατηγικούς επιχειρηματικούς στόχους σας, αυξάνοντας τις πωλήσεις σας.

Στοχευμένη διαφήμιση για κάθε προϊόν ξεχωριστά

Η διαφήμιση και το μάρκετινγκ ενός eshop πρέπει πάντα να είναι συνυφασμένα με τη βελτιστοποίηση του ηλεκτρονικού καταστήματος (SEO). Είναι μια στρατηγική που προσφέρεται ανέξοδα και με πολύ πιο αποτελεσματικό τρόπο από τις παραδοσιακές υπηρεσίες μάρκετινγκ.

Όμως πρέπει να γνωρίζετε ότι το SEO (βελτιστοποίηση ως προς τις μηχανές αναζητήσεις) μπορεί να είναι μια αρκετά δύσκολη διαδικασία γιατί περιλαμβάνει εκτεταμένη μελέτη των τίτλων, επικεφαλίδας, URLs, keywords, δομή ιστοσελίδας, δημιουργία συνδέσμων, βελτιστοποίηση κωδικών και εικόνων , Google Adwords PPC, Web Analytics και πολλά άλλα.

Ο απώτερος στόχος δεν είναι μόνο να αυξηθεί ο αριθμός των επισκεπτών για το eshop σας, αλλά μέσα από προσεκτικό σχεδιασμό και έλεγχο, να αυξήσουμε και να στοχεύουμε σε επισκέπτες που όντως αναζητούν και ενδιαφέρονται για τα προϊόντα σας. Η σωστή στρατηγική βελτιστοποίησης ηλεκτρονικού καταστήματος ως προς τις μηχανές αναζήτησης (Google SEO) είναι κάτι το οποίο δεν πρέπει να παραβλέπουμε αλλά να οδηγεί τους πιθανούς πελάτες να καταλήξουν στο eshop σας πριν από οποιονδήποτε άλλον ανταγωνιστή!

Αποτελεσματική προβολή και κατηγοριοποίηση των προϊόντων

Με την κατασκευή ενός eshop, τα προϊόντα σας μπορούν να κατηγοριοποιηθούν με τρόπο που θέλετε, και να εισάγουμε φωτογραφίες και βίντεο για το κάθε ένα ξεχωριστά. Έτσι, προσφέρουμε στους επισκέπτες σας μια ωραία εμπειρία την οποία μπορούμε να ενισχύσουμε με αξιολογήσεις και σχόλια πελατών.

Εάν είστε διστακτικοί να επενδύσετε χρόνο και χρήμα για την κατασκευή e-shop, μην ξεχνάτε ότι σας δίνει μεγάλο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα έναντι των ανταγωνιστών σας.

Ο σχεδιασμός είναι ένα σημαντικό στοιχείο στην όλη κατασκευή eshop και θα πρέπει να δοθεί μεγάλη προσοχή κατά τη διάρκεια της διαδικασίας της δημιουργίας του ηλεκτρονικού καταστήματος. Δεν πρέπει μόνο να κερδίσει την προσοχή των επισκεπτών, αλλά να δώσει κύρος, αξιοπιστία, ασφάλεια, να το καθιστά αποτελεσματικό στην εύρεση του από τις μηχανές αναζήτησης, μετατρέποντας έτσι τους επισκέπτες σε πελάτες.

You May Be Interested To Read:

photo of Πώς να Χτίσετε μια Επιτυχημένη Εκστρατεία Μάρκετινγκ μέσω Email

Πώς να Χτίσετε μια Επιτυχημένη Εκστρατεία Μάρκετινγκ μέσω Email

Οι εκστρατείες μάρκετινγκ μέσω email αποτελούν ουσιαστικά στοιχεία οποιασδήποτε στρατηγικής μάρκετινγκ. Επικοινωνούν και οικοδομούν σχέσεις με προοπτικές και βοηθούν στην ενίσχυση της επιστροφής επενδύσεων.

photo of 7 Χρήσιμες Συμβουλές για την Ανάπτυξη της Στρατηγικής Πωλήσεων και Μάρκετινγκ

7 Χρήσιμες Συμβουλές για την Ανάπτυξη της Στρατηγικής Πωλήσεων και Μάρκετινγκ

Ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να μάθετε από το παρελθόν, να οραματίζεστε και να συνθέσετε ένα λογικό σχέδιο για επιτυχία σε πωλήσεις και μάρκετινγκ!

photo of Τα οφέλη από την εύρεση του στοχευόμενου κοινού σας στο διαδίκτυο

Τα οφέλη από την εύρεση του στοχευόμενου κοινού σας στο διαδίκτυο

Μάθετε γιατί πρέπει να είστε σε θέση να προσδιορίσετε ποιοι είναι οι πελάτες-στόχοι σας, ποια είναι η συμπεριφορά περιήγησής τους και πολλά άλλα, για να στοχεύσετε σωστά.

Sign up today and start generating leads