photo of Τα οφέλη από την εύρεση του στοχευόμενου κοινού σας στο διαδίκτυο

Σε αυτό το άρθρο, αρχικά θα διερευνήσουμε και θα καθορίσουμε τους λόγους για τους οποίους η εύρεση της τοποθεσίας του στοχευόμενου κοινού σας στο διαδίκτυο παίζει σημαντικό ρόλο στη στρατηγική μάρκετινγκ σας. Ένα σημαντικό πράγμα που πρέπει να ψάχνετε εκτός από τις ιστοσελίδες που επισκέπτονται οι πιθανοί πελάτες σας σας, είναι από πού έχουν βρει την ιστοσελίδα σας. Ήταν μέσω του Google, των κοινωνικών δικτύων ή μέσω μιας τρίτης σελίδας;

Για πολλούς λειτουργούς μάρκετινγκ αυτό είναι πολύ απλό, αλλά ας το εξερευνήσουμε για να δούμε ποια είναι τα οφέλη από τη γνώση του πού βρίσκεται το κοινό σας στο διαδίκτυο.

Είτε είστε επιχειρηματίας ή λειτουργός μάρκετινγκ, θα σας ενδιαφέρει να δημιουργήσετε ένα πρότυπο αγοραστή (buyer persona) για κάθε επισκέπτη. Για παράδειγμα, πού δίνουν προσοχή, ποιες ιστοσελίδες προτιμούν και πολλά άλλα, όπως δημογραφικά χαρακτηριστικά για τον καθένα από αυτούς.

Εάν είστε νέοι στον τομέα αυτό, τότε σίγουρα δε θα γνωρίζετε πώς να βρείτε πού δίνει προσοχή το κοινό σας. Ας πούμε ότι, για παράδειγμα, θέλετε να ξεκινήσετε τη δική σας επιχείρηση. Το πιο πιθανό σενάριο είναι ότι δε θα ξέρετε πού να βρείτε το κοινό-στόχο σας, πού να διαφημιστείτε και ποιοι είναι οι άνθρωποι που πρόκειται να αγοράσουν από εσάς.

Δε θα γνωρίζετε το προφίλ των πιθανών πελατών σας. Δε θα ξέρετε τι είδους blogs διαβάζουν συνήθως, ποια eBooks συνήθως κατεβάζουν, ποιους ακολουθούν στα κοινωνικά δίκτυα και ποιες εταιρείες θεωρούν εξειδικευμένες στον τομέα τους. Μπορεί να μην γνωρίζετε καν τι είδους εκδηλώσεις τους ενδιαφέρουν. Για να μπορέσετε τελικά να εντοπίσετε όλους τους παράγοντες που αναφέρονται παραπάνω και να δημιουργήσετε ένα πρότυπο αγοραστή για τους υποψηφίους σας, πιθανότατα θα χρειαστείτε κάποιο χρόνο (που μεταφράζεται σε ημέρες ή μερικές φορές εβδομάδες εργασίας). Για το λόγο αυτό, πολλοί επιχειρηματίες και λειτουργοί μάρκετινγκ θα επιλέξουν να το αναθέσουν σε μια υπηρεσία ψηφιακού μάρκετινγκ και συνεπώς θα πρέπει να πληρώσουν αρκετά χρήματα για να γίνει σωστά η δουλειά τους.

Ωστόσο, υπάρχουν επιπλέον λύσεις στο πρόβλημα που αναφέρεται πιο πάνω, όπως η επιλογή ενός λογισμικού αυτοματοποίησης μάρκετινγκ, όπως το Hey Oliver. Λογισμικά όπως αυτό θα σας προσφέρουν την ευκαιρία να κατηγοριοποιήσετε τους επισκέπτες σας και να μάθετε όλα όσα πρέπει να ξέρετε για αυτούς. Θα μπορείτε να δείτε λεπτομέρειες σχετικά με αυτούς, όπως η χώρα από την οποία προέρχονται ή το email τους, εάν έχουν επιλέξει να δώσουν αυτές τις πληροφορίες. Σε περίπτωση που δεν το έχουν κάνει ακόμα, θα έχετε τη δυνατότητα να τους στείλετε προωθητικά μηνύματα για να τους παροτρύνετε να το κάνουν. Η δύναμη του Hey Oliver έγκειται στην προσωποποίηση των εκστρατειών σας, έτσι ώστε όλα τα μηνύματά σας να είναι στοχευμένα. Με αυτό τον τρόπο, οι υποψήφιοι πελάτες σας θα κάνουν convert πιο εύκολα, πράγμα που σημαίνει ότι είτε θα συμπληρώσουν μια φόρμα στον ιστότοπό σας δίνοντας τα στοιχεία επικοινωνίας τους, είτε θα αγοράσουν από εσάς.

Η εύρεση του στοχευόμενου κοινού σας στο διαδίκτυο είναι πολύ σημαντική και γι' αυτό, εδώ στο Hey Oliver, επενδύουμε πολύ στην προσφορά μιας τεράστιας σειράς εργαλείων για να σας βοηθήσουμε να αποκτήσετε περισσότερους πελάτες.

Μάθετε περισσότερα σχετικά με τα πακέτα και τις τιμές μας εδώ: https://www.heyoliver.com/pricing

You May Be Interested To Read:

photo of Πώς να δημιουργήσετε μια ομάδα αυτοματοποιημένου μάρκετινγκ για την εταιρεία σας

Πώς να δημιουργήσετε μια ομάδα αυτοματοποιημένου μάρκετινγκ για την εταιρεία σας

Η δημιουργία μιας ομάδας αυτοματοποιημένου μάρκετινγκ μπορεί να είναι δύσκολη και υπάρχουν διάφοροι ρόλοι για την ομάδα σας, που πρέπει να λάβετε υπόψη πριν αρχίσετε τη διαδικασία πρόσληψης.

photo of 11 πρακτικές συμβουλές για να αυξήσετε τους πελάτες σας μέσα από την ιστοσελίδα σας

11 πρακτικές συμβουλές για να αυξήσετε τους πελάτες σας μέσα από την ιστοσελίδα σας

Οι επιχειρήσεις μπορούν να εκμεταλλευτούν το γεγονός ότι οι χρήστες που κάνουν ηλεκτρονικές αγορές αυξάνονται συνεχώς, για να αποκτήσουν περισσότερους πελάτες.

photo of Έλεγχος (Audit) ιστοσελίδας. Τι είναι και γιατί το χρειάζομαι;

Έλεγχος (Audit) ιστοσελίδας. Τι είναι και γιατί το χρειάζομαι;

Αναγνωρίστε ποια είναι τα ευάλωτα σημεία της ιστοσελίδας σας, και μάθετε πώς μπορείτε να τα αναπτύξετε.

We can help you elevate your business Try Hey Oliver today