photo of Γιατί Πρέπει να Αρχίσετε να Παρακολουθείτε την Επισκεψιμότητα της Ιστοσελίδας σας

Η ανάπτυξη ενός δικτυακού τόπου είναι το πρώτο βήμα μεταξύ άλλων, μετά από αυτό, η παρακολούθηση της αποτελεσματικότητάς του θα πρέπει να ακολουθήσει. Η ανάλυση της επισκεψιμότητας είναι πολύ σημαντική και τα καλά νέα είναι ότι μπορεί να γίνει με «αυτοματοποίηση μάρκετινγκ», δηλαδή η παρακολούθηση επισκεπτών μπορεί να γίνεται αυτόματα. Αυτό θα σας βοηθήσει να καταλάβετε ποιες αλλαγές θα εφαρμοστούν για να αποφευχθεί μια πτωτική τάση των KPI σας και της παραγωγής επαφών. Η δημιουργία μιας ιστοσελίδας είναι πραγματικά ωραία, αλλά πώς ελέγχετε τι συμβαίνει στις σελίδες σας; Ναι, κάθε ιστοσελίδα λαμβάνει κάποιους επισκέπτες, αλλά εξακολουθείτε να χρειάζεστε στατιστικά στοιχεία σχετικά με της ιστοσελίδα σας, που θα σας κάνουν να λαμβάνετε καλύτερες αποφάσεις.

Στην πραγματικότητα, τα στατιστικά στοιχεία είναι τα βασικά εργαλεία για τη σωστή διαχείριση και μέτρηση μιας ιστοσελίδας ή μιας επιχείρησης. Η κίνηση στο Διαδίκτυο μπορεί να δημιουργηθεί με διάφορες στρατηγικές διαφήμισης, όπως μαζικά email, μηχανές αναζήτησης, διαφημίσεις και ούτω καθεξής. Ωστόσο, χωρίς πραγματική ανάλυση, όλα είναι ένα μυστήριο. Η κατανόηση του ποιοι είναι ή πιθανότατα είναι οι επισκέπτες σας, τι θέλουν να επιτύχουν και ποιοι είναι οι στόχοι τους, θα σας κατευθύνουν στη σωστή πορεία.


  • 1. Για να αξιολογήσετε την απόδοση της ιστοσελίδας

Η παρακολούθηση επισκεπτών είναι απαραίτητη για την αξιολόγηση της απόδοσης της ιστοσελίδας σας σε καθημερινή βάση. Όσο περισσότερο αυξάνετε την απόδοση και τη λειτουργικότητα της ιστοσελίδα σας, τόσο περισσότερες πωλήσεις είναι πιθανό να λάβετε.


  • 2. Παρακολουθήστε την κυκλοφορία ιστοτόπων σας βοηθά να κάνετε αλλαγές

Εάν πραγματοποιήθηκαν ορισμένες ρυθμίσεις ή προσαρμογές στην ιστοσελίδα  σας, η αναφορά επισκεψιμότητας θα ελέγξει αν ήταν επιτυχείς ή όχι. Δεδομένου ότι θα παρακολουθείτε τους επισκέπτες σας με την πάροδο του χρόνου προτού προβείτε σε ορισμένες αλλαγές, μπορείτε αμέσως να δείτε τι συμβαίνει μετά την πραγματοποίηση των αλλαγών. Εάν παρατηρήσετε ότι η κυκλοφορία αυξάνεται σημαντικά, αυτό μπορεί να μεταφραστεί ως αύξηση των περιπλανώμενων επισκεπτών.

Από την άλλη πλευρά, όταν η άνοδος αρχίζει να μειώνεται ή δεν παραμένει υψηλή, ίσως χρειαστεί να επανεξετάσετε τις αλλαγές που κάνατε πρόσφατα. Ωστόσο, κάθε πτώση στην επισκεψιμότητα δεν απορρέει απαραίτητα από ανεπιθύμητες αλλαγές, παρόλα αυτά είναι καλό να διατηρούνται αρχεία όταν η μέτρηση μειώνεται σημαντικά. Πάντα προσπαθήστε να κρατάτε ένα γράφημα των αριθμών κίνησης που αναλύουν στο τέλος κάθε εβδομάδας. Αυτό θα σας βοηθήσει να δείτε καθυστερήσεις στην ιστοσελίδα σας που χρειάζονται αλλαγές.


  • 3. Τοποθεσία και στατιστικά προγράμματος περιήγησης

Σε αυτές τις πληροφορίες μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση μόνο αν παρακολουθείτε οι ίδιοι την ιστοσελίδα σας. Πληροφορίες όπως η κατά προσέγγιση τοποθεσία των επισκεπτών, καθώς και τα στατιστικά στοιχεία των προγραμμάτων περιήγησης θα σας βοηθήσουν να προσαρμόσετε την εμπειρία προβολής.


  • 4. Γνωρίστε τις προτιμήσεις των επισκεπτών σας

Αυτός είναι ένας από τους πιο σημαντικούς λόγους για τους οποίους πρέπει να αρχίσετε να παρακολουθείτε την ιστοσελίδα σας. Αυτό επειδή θα καταλάβετε τους επισκέπτες σας και θα προσαρμοστείτε το γούστο σας. Η παρακολούθηση επισκεπτών θα σας βοηθήσει να βελτιώσετε το ποσοστό μετατροπών σας και να κερδίσετε περισσότερους επισκέπτες. Όταν παρακολουθείτε τους επισκέπτες της ιστοσελίδας σας, θα μάθετε πώς να επικοινωνείτε με τους αναγνώστες σας και να τους μετατρέπετε σε πελάτες.


  • 5. Βοηθά να αναλύσει το χρόνο που περνούν οι επισκέπτες στη σελίδα σας

Θα συμφωνήσετε μαζί μου ότι όσο πιο ελκυστικό το περιεχόμενο μιας ιστοσελίδας είναι, τόσο περισσότερο χρόνο οι επισκέπτες τείνουν να αφιερώνουν σε αυτόν και αντίστροφα. Αυτά τα στατιστικά στοιχεία παρέχουν ανεκτίμητα δεδομένα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να προσαρμόσουν την ιστοσελίδα ή να την κάνουν πιο ελκυστική. Δεν περιμένετε από έναν επισκέπτη να αφιερώνει υπερβολικό χρόνο σε άσχετα περιεχόμενα. Όσο περισσότερο χρόνο αφιερώνει ένας επισκέπτης στην ιστοσελίδα σας, τόσο μεγαλύτερες είναι οι πιθανότητες να επιστρέψει και ίσως να φέρει κι άλλους μαζί του.


Τι να παρακολουθείτε

Αν θέλετε να ξεκινήσετε την παρακολούθηση των επισκεπτών του ιστοτόπου σας σήμερα, φροντίστε να παρακολουθείτε τις παρακάτω πληροφορίες:

Η επισκεψιμότητα ανά τοποθεσία, ο αριθμός των επισκεπτών που ενασχολούνται με το περιεχόμενό σας, το ποσοστό των νέων και των επιστρεφόμενων επισκεπτών, η αξία κάθε επισκέπτη στην εταιρεία σας, ποιος σας στέλνει επισκέπτες και για ιστοσελίδες ηλεκτρονικού εμπορίου: επαναλαμβανόμενες παραγγελίες ανά επισκέπτη, ποσοστό εγκατάλειψης του καλαθιού αγορών για ιστοσελίδες ηλεκτρονικού εμπορίου, κέρδος και έσοδα ανά προϊόν, μέση αξία παραγγελίας, μέσος αριθμός αντικειμένων που αγοράστηκαν, κόστος ανά επίσκεψη, οι ποσοστά μετατροπής προϊόντων και πωλήσεις ανά επισκέπτη.

Γνωρίζοντας το μέγεθος του μεγέθους του καλαθιού, τα προϊόντα ή κάποιο συγκεκριμένο ή για ποιες κατηγορίες ενδιαφέρεται ο επισκέπτης, μας ανοίγονται πολλές ευκαιρίες και ακολουθώντας τον χρόνο που αφιερώνεται σε ένα προϊόν ή μια σελίδα ή τον αριθμό των επισκέψεων σε μια συγκεκριμένη σελίδα, ή τα κλικ σε συγκεκριμένες προσκλήσεις για δράση, μας δίνεται η ευκαιρία να τον παρακινήσουμε να ολοκληρώσει την αγορά/έρευνα


Εργαλεία που χρησιμοποιούνται στην παρακολούθηση επισκεπτών ιστοτόπου

Ευτυχώς για τους ιδιοκτήτες ιστοτόπων, το "Hey uliver" είναι ένα διαθέσιμο εργαλείο αυτοματοποίησης του μάρκετινγκ που μπορεί να σας βοηθήσει να παρακολουθείτε τους επισκέπτες του ιστοτόπου σας, να προσδιορίσετε τους πιθανούς πελάτες σας και να τους μετατρέψετε σε καταναλωτές. Το εργαλείο μας έχει σχεδιαστεί για να σας βοηθήσει να προσδιορίσετε το είδος των επισκεπτών που επισκέπτονται την ιστοσελίδα σας καθώς και να σας βοηθήσουν να εντοπίσετε επαφές και προοπτικές. Εάν δεν δίνετε σημασία στους επισκέπτες της ιστοσελίδας σας και δε λαμβάνετε τις απαραίτητες ενέργειες σε αυτές, ίσως να μην επιτύχετε μακροπρόθεσμη επιτυχία στην online επιχείρησή σας. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να επικοινωνήσετε μαζί μας και θα σας βοηθήσουμε να αξιοποιήσετε πλήρως το εργαλείο μας με όλη την βοήθεια που χρειάζεστε για την ιστοσελίδα σας.

Για την ακρίβεια, μη χάσετε αυτή την ευκαιρία επειδή θα χάσετε πιθανούς πελάτες και τεράστια κέρδη.

You May Be Interested To Read:

photo of Πώς να οδηγήσετε τη στρατηγική του ψηφιακού μάρκετινγκ σας στο επόμενο βήμα

Πώς να οδηγήσετε τη στρατηγική του ψηφιακού μάρκετινγκ σας στο επόμενο βήμα

Μάθετε την τακτική που χρειάζεστε για να αναπτύξετε σε μεγάλο βαθμό τη στρατηγική σας για το ψηφιακό μάρκετινγκ.

photo of Πώς να δημιουργήσετε μια ομάδα αυτοματοποιημένου μάρκετινγκ για την εταιρεία σας

Πώς να δημιουργήσετε μια ομάδα αυτοματοποιημένου μάρκετινγκ για την εταιρεία σας

Η δημιουργία μιας ομάδας αυτοματοποιημένου μάρκετινγκ μπορεί να είναι δύσκολη και υπάρχουν διάφοροι ρόλοι για την ομάδα σας, που πρέπει να λάβετε υπόψη πριν αρχίσετε τη διαδικασία πρόσληψης.

photo of 4 στρατηγικές μάρκετινγκ περιεχομένου για την ιστοσελίδα σας

4 στρατηγικές μάρκετινγκ περιεχομένου για την ιστοσελίδα σας

Το περιεχόμενο χωρίς στρατηγική είναι απλά λέξεις. Μάθετε πώς να βελτιώσετε το μάρκετιγνκ περιεχομένου σας έτσι ώστε να αναπτυχθεί η ιστοσελίδα σας.

Sign up today and start generating leads