photo of Οι 7 Πιο Σημαντικοί Δείκτες Απόδοσης για τη Μέτρηση του Συντονισμού Πωλήσεων και Μάρκετινγκ

Η επίτευξη του ιδανικού συντονισμού μεταξύ των ομάδων μάρκετινγκ και πωλήσεων συχνά μοιάζει με άπιαστο όνειρο για τους ηγέτες επιχειρήσεων B2B. Στην καρδιά του απαιτεί μια βαθιά και λεπτομερή κατανόηση για κάθε ομάδα, της μοναδικής κατάστασης της άλλης. Μόλις φτάσετε εκεί, ωστόσο, μπορείτε να ξεκλειδώσετε τις πραγματικές δυνατότητες των τμημάτων πωλήσεων και μάρκετινγκ. Οι οργανισμοί που αναφέρουν καλό συντονισμό μεταξύ των λειτουργιών φέρεται να αυξάνουν τα έσοδα σε ποσοστό 32% ετησίως, σε σύγκριση με μείωση 7% μεταξύ των εταιρειών που δηλώνουν κακό συντονισμό. Ευτυχώς, υπάρχουν αρκετές σημαντικές μετρήσεις που μπορούν να σας δείξουν εάν οι στρατηγικές μάρκετινγκ και πωλήσεων λειτουργούν αρμονικά ή εμποδίζουν η μία την πρόοδο της άλλης.


  • 1. Λόγος Μετατροπής end-to-end

Ο λόγος μετατροπής end-to-end είναι ένα KPI υψηλού επιπέδου που δεν μπορεί να σας πει τα πάντα για την απόδοση των πωλήσεών σας από μόνο του, αλλά μπορεί να είναι ένα ισχυρό μέτρο όταν αναλύεται συνεργατικά με άλλα. Αυτή η μέτρηση αφορά τον αριθμό των πωλήσεων που πραγματοποιήθηκαν ως ποσοστό της αρχικής έλξης από την αγορά. Μπορεί να φανεί παράλογο να παρακολουθείτε τις μετατροπές ως ποσοστό της έλξης από την αγορά, καθώς οι αντιπρόσωποι πωλήσεων δεν έχουν καν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με μερικούς από αυτούς τους πελάτες που αποδεικνύονται ελλιπείς. Ωστόσο, μια ασταθής αναλογία μετατροπής end-to-end είναι συχνά ένα προειδοποιητικό σημάδι ότι υπάρχει χάσμα μεταξύ των δύο λειτουργιών. Στη συνέχεια μπορείτε να αναλύσετε άλλες, πιο συγκεκριμένες μετρήσεις για να εντοπίσετε τα κενά.


  • 2. Χρονοδιάγραμμα Κύκλου Πωλήσεων

Το συνολικό μήκος του κύκλου πωλήσεων έχει σημαντικές συνέπειες που εξαπλώνονται σε ολόκληρο τον οργανισμό και η συντόμευση του κύκλου αγοράς είναι συνήθως ιδιαίτερα σημαντική για τις ομάδες πωλήσεων και μάρκετινγκ, προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν τα εμπόδια στη διαδικασία. Όσο πιο σύντομη είναι η διάρκεια του συνολικού κύκλου πωλήσεων, τόσο πιο σίγουρο είναι ότι το τμήμα μάρκετινγκ προσφέρει τις καλύτερες δυνατές συστάσεις στο τμήμα πωλήσεων και ότι οι αντιπρόσωποι πωλήσεων χρησιμοποιούν αποτελεσματικά τα δεδομένα που παρέχει το μάρκετινγκ για να κλείσουν συμφωνίες.

Ωστόσο, δεν πρέπει να σταματήσετε στην ανάλυση το μήκος του συνολικού κύκλου. Η παρακολούθηση της χρονικής διάρκειας που απαιτείται από τους πελάτες για να διαβούν από κάθε στάδιο είναι καθοριστικής σημασίας για τον εντοπισμό του πού μπορεί ορισμένες διαδικασίες να έχουν χάσει τον προσανατολισμό τους.


  • 3. Αναλογία Μάρκετινγκ Ειδικών Προσώπων (MQL) προς Ευκαιρίες

Όπως έχουμε διαπιστώσει, ο ιδανικός συντονισμός είναι μια λειτουργία κάθε ομάδας να καταλαβαίνει την αξία και τους περιορισμούς της άλλης. Τα δύο παρακάτω KPIs μιλούν εύκολα για την αρχή αυτή, καθώς τα επιθυμητά αποτελέσματα δείχνουν γενικά ότι το μάρκετινγκ και οι πωλήσεις βρίσκονται σε συμφωνία. Το πρώτο, η MQL, παρέχει μια ένδειξη για το αν η ομάδα μάρκετινγκ καταλαβαίνει τι αποτελεί καλή σύσταση για τους αντιπροσώπους πωλήσεων, καθώς και αν στοχεύει στις σωστές προοπτικές.


  • 4. Αναλογία Ευκαιρίας Προς Πελάτη

Στη συνέχεια, είναι απαραίτητο να εξετάσουμε το άλλο άκρο της διαδικασίας αγορών εξετάζοντας την αναλογία ευκαιρίας προς πελάτη. Αυτή η μέτρηση καταδεικνύει εάν οι πωλητές σας επωφελούνται ή όχι της προσπάθεια της ομάδας μάρκετινγκ, ενασχολούμενοι αποτελεσματικά με αυτά τα ειδικά πρόσωπα. Αυτές οι δύο μετρήσεις μαζί είναι σημαντική υπενθύμιση της αναγκαιότητας του συντονισμού πωλήσεων και μάρκετινγκ για την επιτυχία: αν μία υπολειτουργεί, δεν έχει καμία σημασία αν η άλλη λειτουργεί απρόσκοπτα.


  • 5. Ποικιλία Εσόδων

Οι σύγχρονοι οργανισμοί με στόχο το B2B εντοπίζουν πρόσωπα μέσω μιας ποικίλης σειράς καναλιών και η όξυνση των επιδόσεων των προσπαθειών μάρκετινγκ και πωλήσεων εξαρτάται από την παρακολούθηση αυτών των διαφόρων καναλιών ως τελικών πηγών εσόδων. Αν αναλύσετε ποια κανάλια λειτουργούν σταθερά θετικά στη δημιουργία εσόδων και ποια όχι, μπορείτε να διαπιστώσετε εάν το τμήμα μάρκετινγκ δεν προσελκύει αποτελεσματικά τους πελάτες σε ένα συγκεκριμένο τμήμα ή εάν το τμήμα πωλήσεων δίνει λανθασμένα προτεραιότητα σε ορισμένα κανάλια έναντι άλλων.

                                                                                                   

  • 6. Ποσοστό Περιεχομένου που Χρησιμοποιείται από τις Πωλήσεις

Το περιεχόμενο δεν είναι μόνο για την κορυφή της διαδικασίας πια, όπως έδειξαν μελέτες αρκετών ετών, ότι μέχρι και το 70% της διαδικασίας αγοράς ολοκληρώνεται πλέον πριν ακόμα ξεκινήσει μια παραδοσιακή συνομιλία πωλήσεων. Η μέτρηση του τρόπου με τον οποίο αναπτύσσεται το περιεχόμενο σε ολόκληρο το ταξίδι αγοράς, αλλά ειδικά από τη στιγμή που ένας εκπρόσωπος πωλήσεων έρχεται σε επαφή με έναν πελάτη, μπορεί να σας οδηγήσει σε σημαντικές γνώσεις σχετικά με την ικανότητα της ομάδας μάρκετινγκ να δημιουργήσει περιεχόμενο προστιθέμενης αξίας, καθώς και την κατανόηση των αντιπροσώπων πωλήσεών σας στο πώς να το χρησιμοποιήσουν καλύτερα.


  • 7. Έσοδα ανά Λογαριασμό

Όταν ο συντονισμός είναι στο αποκορύφωμά του, οι εμπειρογνώμονες μάρκετινγκ θα πρέπει να φέρνουν συστάσεις υψηλής αξίας που δεσμεύονται με συμβάσεις μεγαλύτερες από τις συνήθεις. Δεν αρκεί να εξετάσουμε μόνο τον αριθμό των νέων εγγεγραμμένων πελατών, η παρακολούθηση της μέσης εισροής ανά λογαριασμό παρέχει μια σαφέστερη εικόνα του τρόπου με τον οποίο συνεργάζονται οι ομάδες μάρκετινγκ και πωλήσεων για τον εντοπισμό και την προσέλκυση πελατών που δημιουργούν αυξανόμενα ποσά εσόδων για την επιχείρησή σας.

You May Be Interested To Read:

photo of Τα οφέλη από την εύρεση του στοχευόμενου κοινού σας στο διαδίκτυο

Τα οφέλη από την εύρεση του στοχευόμενου κοινού σας στο διαδίκτυο

Μάθετε γιατί πρέπει να είστε σε θέση να προσδιορίσετε ποιοι είναι οι πελάτες-στόχοι σας, ποια είναι η συμπεριφορά περιήγησής τους και πολλά άλλα, για να στοχεύσετε σωστά.

photo of 10 λόγοι γιατί το Google Adwords μπορεί να αυξήσει τις πωλήσεις σας

10 λόγοι γιατί το Google Adwords μπορεί να αυξήσει τις πωλήσεις σας

Το Google Adwords είναι ένα πολύ ισχυρό εργαλείο, αν χρησιμοποιηθεί σωστά. Μάθετε πώς να διαφημιστείτε στο σωστό άτομο, τη σωστή στιγμή.

photo of Έλεγχος (Audit) ιστοσελίδας. Τι είναι και γιατί το χρειάζομαι;

Έλεγχος (Audit) ιστοσελίδας. Τι είναι και γιατί το χρειάζομαι;

Αναγνωρίστε ποια είναι τα ευάλωτα σημεία της ιστοσελίδας σας, και μάθετε πώς μπορείτε να τα αναπτύξετε.

We can help you elevate your business Grow faster with Hey Oliver