photo of Πώς να δημιουργήσετε μια ομάδα αυτοματοποιημένου μάρκετινγκ για την εταιρεία σας

Η αυτοματοποίηση του μάρκετινγκ μπορεί να γίνει πολύ χρήσιμη για τις εταιρείες εάν χρησιμοποιηθεί σωστά και εάν ληφθούν οι σωστές αποφάσεις. Σε μια τέτοια περίπτωση μπορείτε να επιτύχετε εξαιρετικά αποτελέσματα, όπως υψηλότερη απόδοση επένδυσης (ROI) και conversions. Η αυτοματοποίηση του μάρκετινγκ μπορεί να αυξήσει δραματικά την παραγωγικότητα και νομίζω ότι όλοι θα το ήθελαν αυτό.

Αν σκέφτεστε να εφαρμόσετε αυτοματοποίηση μάρκετινγκ στην εταιρεία σας, υπάρχουν ορισμένοι παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη για να την κάνετε να λειτουργήσει για εσάς. Το κύριο σημείο εδώ είναι ότι ακόμη και αν όλα θα είναι αυτοματοποιημένα, υπάρχουν ορισμένα πράγματα για τα οποία θα είναι απαραίτητη η γνώμη σας και μια ομάδα καλά εκπαιδευμένων εργαζομένων.

Τη στιγμή που θα χρειαστεί να κάνετε αλλαγές στη στρατηγική σας, έρχεται η ανάγκη να προσλάβετε τους κατάλληλους ανθρώπους για να κάνουν μια συγκεκριμένη δουλειά. Αυτό θα είναι μια μεγάλη επένδυση για εσάς και την εταιρεία σας.

Εάν πιστεύετε ότι αυτή η διαδικασία θα είναι δύσκολη, μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι υπάρχουν πολλοί τρόποι για να γίνει απλή. Επιπλέον, υπάρχουν πιθανότητες πολλοί από αυτούς τους ρόλους να υπάρχουν ήδη στην εταιρεία σας. Συμβουλή: Κάντε την ομάδα σας να αρχίσει να σκέφτεται πώς μπορούν να εφαρμοστούν οι δεξιότητες και η τεχνογνωσία της στην αυτοματοποίηση του μάρκετινγκ.

Στις επόμενες παραγράφους, θα περιγράψω τους ρόλους που είναι οι πιο αναγκαίοι για την δημιουργία μιας ομάδας αυτοματοποίησης μάρκετινγκ.

1. Ένα άτομο υπεύθυνο για τη δημιουργία καινούριων αναγκών

Είναι πολύ σημαντικό για την επιχείρησή σας να δημιουργείτε πιθανούς πελάτες που κινούνται μέσω της διοχέτευσης πωλήσεων. Φυσικά, η αυτοματοποίηση μάρκετινγκ έχει αφιερωμένα προγράμματα που σας βοηθούν να δημιουργείτε και να εκτελείτε καμπάνιες με ευκολία. Ωστόσο, ένα άτομο που διαχειρίζεται τις δραστηριότητες αυτοματοποίησης μάρκετινγκ, όπως η δημιουργία webinars, είναι πολύ σημαντικό.

2. Έναν ικανό δημιουργό περιεχομένου

Το μάρκετινγκ περιεχομένου είναι μια σημαντική πτυχή που θα οδηγήσει σε περισσότερα conversions για την ιστοσελίδα σας. Οι αγοραστές B2B περιηγούνται πάντοτε στο περιεχόμενο πριν λάβουν οποιαδήποτε απόφαση. Επομένως, βεβαιωθείτε ότι έχετε ένα άτομο που μπορεί να δημιουργήσει ενδιαφέρον περιεχόμενο για να προσελκύσετε το κοινό σας με τον σωστό τρόπο. Ένα πλεονέκτημα της αυτοματοποίησης του μάρκετινγκ είναι ότι επικεντρώνεται και στο περιεχόμενο, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα μεγαλύτερη απόδοση επένδυσης (ROI).

Αυτό το άτομο θα είναι υπεύθυνο για τη δημιουργία, επιμέλεια και επεξεργασία περιεχομένου για την ιστοσελίδα σας, τα κοινωνικά δίκτυα κλπ. Θα πρέπει επίσης να είναι σε θέση να διαμορφώσει τη στρατηγική περιεχομένου. Το περιεχόμενο μπορεί να πάρει πολλές μορφές, όπως infographics, webinars, eBooks κλπ. Ο ειδικός περιεχομένου θα πρέπει φυσικά να συνεργάζεται με το άτομο που θα είναι υπεύθυνο για τη δημιουργία νέων αναγκών, για να παράγονται τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

3. Μια ομάδα υπεύθυνη για πωλήσεις

Ποιος είναι ο κύριος στόχος σας ως λειτουργός μάρκετινγκ; Να αποκτήσετε πιθανούς πελάτες που τελικά θα μετατραπούν σε πελάτες. Μια καλή σύνδεση μεταξύ της ομάδας πωλήσεων και της ομάδας μάρκετινγκ σας θα έχει ως αποτέλεσμα την επίτευξη υψηλότερων πωλήσεων. Έτσι, οι πωλητές σας θα διαδραματίσουν επίσης έναν κρίσιμο ρόλο στην ομάδα αυτοματοποίησης μάρκετινγκ.

4. Ένα άτομο που να ασχολείται με την ανάλυση δεδομένων

Αυτό που δεν θα μπορούσε να λείπει από την ομάδα σας είναι ένα άτομο για να μετρήσει την πρόοδο που έχει γίνει σε σχέση με τις καμπάνιες σας. Αυτό το άτομο θα είναι υπεύθυνο για την παρακολούθηση της απόδοσης των καμπανιών και των διαφημίσεών σας, αλλά το πιο σημαντικό, για να κάνει προτάσεις βάσει των αποτελεσμάτων.

Ελπίζω ότι οι συμβουλές που αναφέρονται σε αυτό το blog θα σας φανούν χρήσιμες για να δημιουργήσετε μια ισχυρή ομάδα αυτοματοποίησης μάρκετινγκ που θα οδηγήσει την επιχείρησή σας προς την επιτυχία! Αυτοί είναι οι αρχικοί ρόλοι για την ομάδα σας τους οποίους θα χρειαστείτε, αλλά εσείς θα αποφασίσετε αν στο μέλλον θα πρέπει να προσλάβετε περισσότερους ανθρώπους και να τους αναθέσετε περισσότερους ρόλους.

You May Be Interested To Read:

photo of 3 εύχρηστες συμβουλές για να αυξήσετε τη δημιουργία καινούριων leads

3 εύχρηστες συμβουλές για να αυξήσετε τη δημιουργία καινούριων leads

Ο στόχος κάθε λειτουργού μάρκετινγκ είναι να μετατρέψει τους επισκέπτες της ιστοσελίδας του σε πελάτες. Αυτό μπορεί εύκολα να επιτευχθεί ακολουθώντας τις 3 απλές συμβουλές μας.

photo of 11 πρακτικές συμβουλές για να αυξήσετε τους πελάτες σας μέσα από την ιστοσελίδα σας

11 πρακτικές συμβουλές για να αυξήσετε τους πελάτες σας μέσα από την ιστοσελίδα σας

Οι επιχειρήσεις μπορούν να εκμεταλλευτούν το γεγονός ότι οι χρήστες που κάνουν ηλεκτρονικές αγορές αυξάνονται συνεχώς, για να αποκτήσουν περισσότερους πελάτες.

photo of Τα οφέλη από την εύρεση του στοχευόμενου κοινού σας στο διαδίκτυο

Τα οφέλη από την εύρεση του στοχευόμενου κοινού σας στο διαδίκτυο

Μάθετε γιατί πρέπει να είστε σε θέση να προσδιορίσετε ποιοι είναι οι πελάτες-στόχοι σας, ποια είναι η συμπεριφορά περιήγησής τους και πολλά άλλα, για να στοχεύσετε σωστά.

Grow your business with the right tools Start using Hey Oliver today