photo of Πώς να Χτίσετε μια Επιτυχημένη Εκστρατεία Μάρκετινγκ μέσω Email

Καθώς η ψηφιακή ενασχόληση συνεχίζει να αυξάνεται, οι εταιρείες στρέφονται σε λεωφόρους όπως οι κοινωνικές πωλήσεις και την επόμενη «παχιά αγελάδα» που θα τους οδηγήσει στον έβδομο ουρανό του κέρδους. Παρόλο που είναι πάντα θετικό να ψάχνετε για νέες τεχνολογίες και στρατηγικές που μπορούν να αυξήσουν την παραγωγικότητα και την επιτυχία της επιχείρησής σας, είναι εξίσου σημαντικό να παραμείνετε αφοσιωμένοι σε πρακτικές που εξακολουθούν να λειτουργούν, δηλαδή το μάρκετινγκ μέσω email.

Η πρακτική ξεκίνησε το 1978, «όταν ο Gary Thurek, υπεύθυνος μάρκετινγκ για την πλέον κλειστή εταιρεία Η/Υ Digital Equipment Corporation, έστειλε ένα ανεπιθύμητο μαζικό email που προωθούσε τα προϊόντα υπολογιστών της εταιρίας του.» Ενώ ο Thurek αντιμετώπισε κυρώσεις για μη εξουσιοδοτημένη χρήση email, είναι δύσκολο κανείς να αρνηθεί τις προσπάθειές του.

Ως άμεσο αποτέλεσμα της μαζικής αλληλογραφίας του, η DEC «πούλησε προϊόντα αξίας 13 ή 14 εκατομμυρίων δολαρίων». Φυσικά, αυτό που έκανε στην πραγματικότητα ο Thurek ήταν να δημιουργήσει το πρώτο spam email, παρόλο που ήταν σίγουρα η αρχή αυτού που τώρα καλούμε με αγάπη email μάρκετινγκ.

Από τότε, το email μάρκετινγκ έχει γίνει πιο προηγμένο και λιγότερο ενοχλητικό. Αντί να συλλέγουν ένα τυχαίο δείγμα των πληροφοριών επαφής και να «ρίχνουν στο ψαχνό», οι εταιρείες στοχεύουν τώρα συγκεκριμένους χρήστες που έχουν ήδη δείξει ενδιαφέρον για το προϊόν τους, έχουν επισημανθεί λόγω των μοτίβων περιήγησης τους ή τουλάχιστον έχουν επισκεφθεί την ιστοσελίδα τους. Παρεμπιπτόντως, εδώ είναι που ξεκινά το ταξίδι στο email μάρκετινγκ, συλλέγοντας τα σωστά δεδομένα.

Απόκτηση πρόσβασης

Στη σημερινή εποχή, είναι αδύνατο να διεξαχθεί μια επιτυχημένη εκστρατεία μάρκετινγκ μέσω email χωρίς μια πολυπληθή λίστα χρηστών. Ο καλύτερος (και πιο ηθικός) τρόπος για να επιτευχθεί αυτό είναι να οικοδομηθεί ένας κατάλογος βασισμένος σε άδειες.

«Το email μάρκετινγκ βάσει άδειας χρησιμοποιείται καθημερινά από εκατοντάδες χιλιάδες οργανισμούς για την οικοδόμηση του ονόματός τους, την αύξηση των πωλήσεων και την ενίσχυση των σχέσεων με τον πελάτη και τα μέλη τους. Το email μάρκετινγκ βάσει άδειας είναι η αποστολή μηνυμάτων σε άτομα που έχουν ζητήσει να τα λάβουν.»

Λίστες όπως αυτές μπορούν να κατασκευαστούν προσφέροντας κάτι σε άτομα. Αποκλειστική πρόσβαση σε πωλήσεις, μάρκετινγκ ή τεχνικές συμβουλές, έναν κωδικό λήψης για ένα eBook ή προσκλήσεις σε εκδηλώσεις "μόνο για μέλη". Εάν η επιχείρησή σας προσφέρει μια υπηρεσία, μπορείτε επίσης να προσφέρετε δωρεάν δοκιμαστικά για να προσελκύσετε ενδιαφερόμενους χρήστες.

Υπάρχουν κι άλλοι τρόποι να αποκτήσετε μια λίστα κατοχυρωμένων email για μάρκετινγκ, με την αγορά τους. Ενώ μπορείτε να εκτελέσετε για το μάρκετινγκ με αυτόν τον τρόπο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι είναι πάντα κακή ιδέα.

Κατ’ αρχάς, ορισμένοι «αξιόπιστοι πωλητές email για μάρκετινγκ δεν σας επιτρέπουν να στέλνετε μηνύματα email σε λίστες που έχετε αγοράσει». Ένα εργαλείο μάρκετινγκ όπως το Hey Oliver απλά δεν θα το επιτρέψει, καθώς απαιτούν τη χρήση «opt-in λιστών email». Επιπλέον, ακόμα και αν επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε έναν λιγότερο αξιόπιστο προμηθευτή λογισμικού, δεν είναι εγγυημένη η λειτουργία της λίστας. «Η κακή λίστα διευθύνσεων email ενός πελάτη μπορεί να δηλητηριάσει τη δυνατότητα παραλαβής των υπολοίπων σε αυτήν την κοινή διεύθυνση IP».

Πιο απλά, δεν θέλετε να πάρετε το σύντομο δρόμο όταν πρόκειται για την οικοδόμηση μιας λίστας email μάρκετινγκ. Αφιερώστε το χρόνο και την προσπάθεια να οικοδομήσετε μια λίστα βάσει άδειας. Όχι μόνο θα στοχεύσετε μια καλύτερη ομάδα καταναλωτών, αλλά δεν υπάρχει επίσης καμία πιθανότητα να μολυνθεί η καμπάνια σας από μια «δηλητηριώδη» διεύθυνση email.

Επιλογή ενός παρόχου email μάρκετινγκ

Ανάλογα με τον αριθμό των χρηστών που θέλετε να προσεγγίσετε, πως θέλετε να τους μιλήσετε και πόσο δημιουργικό έλεγχο θα θέλατε να έχετε στις καμπάνιες μάρκετινγκ μέσω email, η προσπάθεια εύρεσης του τέλειου παρόχου μπορεί να είναι εξίσου δύσκολο με την οικοδόμηση της λίστας σας.

Ευτυχώς, η Business News Daily έχει ήδη πραγματοποιήσει σημαντικό όγκο εργασιών και παρείχε λεπτομερείς κριτικές για διάφορα συστήματα λογισμικού. Έχουν αξιολογήσει περισσότερες από 50 πλατφόρμες, οι οποίες αναμφίβολα θα είναι υπεραρκετές για να ξεκινήσετε τη διαδικασία σας.

Είναι επίσης σημαντικό να ρωτήσετε τον εαυτό σας τις σωστές ερωτήσεις για να εξασφαλίσετε ότι θα βρείτε στη σωστή λύση στο email μάρκετινγκ.

Οι απαντήσεις σε αυτές τις ερωτήσεις θα σας οδηγήσουν τελικά στην εξατομικευμένη λύση. Ενώ αυτό μπορεί να είναι χρονοβόρο και ενδεχομένως να καθυστερήσει την ημερομηνία έναρξης για τις εκστρατείες μάρκετινγκ μέσω email, είναι ζωτικής σημασίας να αφιερώσετε το χρόνο και τη φροντίδα που απαιτούν αυτά τα ερωτήματα. Εάν τις «ξεπετάξετε» και καταλήξετε με την λάθος πλατφόρμα, θα πρέπει να ξεκινήσετε πάλι από την αρχή.

Μη βασίζεστε αποκλειστικά στο λογισμικό για να παρακολουθείτε την επιτυχία του email μάρκετινγκ σας

Μόλις δημιουργηθεί η καμπάνια email μάρκετινγκ σας, ήρθε η ώρα να παρακολουθήσετε τα αποτελέσματα. Δυστυχώς, εδώ μερικοί άνθρωποι αρχίζουν να χάνουν την κατανόηση για το τι πραγματικά συμβαίνει με τα δεδομένα τους. Πολύ συχνά οι χρήστες του email μάρκετινγκ βασίζονται μόνο στις τιμές ανάγνωσης των email και λαμβάνουν τα αποτελέσματα απλοϊκά, αλλά είναι σημαντικό να ψάχνουμε βαθύτερα, όπως εξηγεί ο Chris Woodard.

«Αυτό που οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν είναι ότι οι αυτοματοποιημένες αναφορές ανάγνωσης email δεν είναι ποτέ 100% ακριβείς. Και είτε χρησιμοποιείτε Streak... SugarCRM, SalesLoft, MailChimp, ή οποιαδήποτε άλλη λύση, αυτό ισχύει ακόμα.

Γιατί; Επειδή κάθε φορά που στέλνετε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αυτές οι λύσεις λογισμικού τοποθετούν ένα απόσπασμα κώδικα το οποίο ενεργοποιείται όταν αναγνωστεί ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Μικρό ζήτημα, έτσι; Όχι ακριβώς»

Εν τέλει, αυτά τα δεδομένα μπορεί να είναι παραπλανητικά λόγω ενός προβλήματος με τα αποσπάσματα κώδικα που είναι ενσωματωμένα. «Εάν κάποιος χρήστης έχει απενεργοποιήσει το HTML email στον email client του, η αυτοματοποίηση του email σας δεν θα το καταχωρήσει ως «αναγνωσμένο».

Ευτυχώς, υπάρχει ένας τρόπος αντιμετώπισης που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε αυτές τις περιπτώσεις.

Αυτή η απλή φόρμουλα «λαμβάνει υπόψη τα αναδρομικά μηνύματα και επίσης εξαλείφει το περιθώριο σφάλματος που μπορεί να συμβεί όταν βασίζεστε αποκλειστικά στους αριθμούς «ποσοστού ανάγνωσης» από άλλες πλατφόρμες αυτοματισμού.»

Παρόλο που ίσως προτιμάτε απλώς να δουλέψετε με τα δεδομένα που επιστρέφονται από τη δική σας πλατφόρμα, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι τα αποτελέσματα μπορεί να μην είναι 100 τοις εκατό ακριβή. Μην τα λαμβάνετε ως ευαγγέλιο και φροντίστε να ρωτάτε συνεχώς τον εαυτό σας «βγάζουν νόημα αυτά τα αποτελέσματα;».

Για να συγκρίνετε τους ρυθμούς ανάγνωσης και κλικ με άλλες επιχειρήσεις, το Smart Insights έχει αυτόν τον σύνδεσμο: συλλογή ρυθμών ανάγνωσης και κλικ από διαφορετικές πηγές.

Με το email μάρκετινγκ είναι σημαντικό να μην παίρνετε το σύντομο δρόμο. Ενώ αυτό ισχύει γενικά για τα περισσότερα πράγματα στη ζωή, είναι ιδιαίτερα αληθές για αυτή την επιχειρηματική πρακτική. Οι περικοπές και η αποδοχή των δεδομένων χωρίς έλεγχο εγκυρότητας μπορεί να οδηγήσει σε καταστροφικά αποτελέσματα. Πριν από την εκκίνηση μιας καμπάνιας μάρκετινγκ μέσω email, βεβαιωθείτε ότι έχετε δημιουργήσει μια λίστα με βάση τις άδειες ως στόχο και ότι έχετε κάνει τις απαραίτητες ερωτήσεις στον εαυτό σας για να προσδιορίσετε ποια πλατφόρμα θα χρησιμοποιήσετε.

You May Be Interested To Read:

photo of 6 σημεία που ήλπιζες να ξέρεις πριν την δημιουργία της ιστοσελίδας σου

6 σημεία που ήλπιζες να ξέρεις πριν την δημιουργία της ιστοσελίδας σου

Η ιστοσελίδα σας πρέπει να ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες, και να αποδίδει για την επιχείρηση σας. Πώς; Διαβάστε το άρθρο μας για να μάθετε!

photo of 11 πρακτικές συμβουλές για να αυξήσετε τους πελάτες σας μέσα από την ιστοσελίδα σας

11 πρακτικές συμβουλές για να αυξήσετε τους πελάτες σας μέσα από την ιστοσελίδα σας

Οι επιχειρήσεις μπορούν να εκμεταλλευτούν το γεγονός ότι οι χρήστες που κάνουν ηλεκτρονικές αγορές αυξάνονται συνεχώς, για να αποκτήσουν περισσότερους πελάτες.

photo of Πώς να δημιουργήσετε μια ομάδα αυτοματοποιημένου μάρκετινγκ για την εταιρεία σας

Πώς να δημιουργήσετε μια ομάδα αυτοματοποιημένου μάρκετινγκ για την εταιρεία σας

Η δημιουργία μιας ομάδας αυτοματοποιημένου μάρκετινγκ μπορεί να είναι δύσκολη και υπάρχουν διάφοροι ρόλοι για την ομάδα σας, που πρέπει να λάβετε υπόψη πριν αρχίσετε τη διαδικασία πρόσληψης.

Grow your business with the right tools Start using Hey Oliver today