photo of Τι είναι τα Έξυπνα Στοιχεία Πληροφοριών Μάρκετινγκ;

Δεδομένου ότι η ανταγωνιστικότητα αξιολογείται πλέον σε παγκόσμια κλίμακα και ο ανταγωνισμός προκύπτει από σχεδόν οποιοδήποτε μέρος του κόσμου, τα στοιχεία πληροφοριών γίνονται γρήγορα απαραίτητα για να συμβαδίζει μια επιχείρηση με τις τάσεις των καταναλωτών και της αγοράς. Ενώ τα στοιχεία πληροφοριών επιχειρήσεων επικεντρώνονται στις εσωτερικές λειτουργίες τους - εάν οι μετρήσεις τους εμπεριέχονται στα πρότυπα του κλάδου, εάν οι διαδικασίες τους είναι συμβατές με ISO και άλλα - τα στοιχεία πληροφοριών μάρκετινγκ προέρχονται από εξωτερικούς παράγοντες. Όπως υποδηλώνει το όνομα, συλλέγεται από τις ίδιες τις καταναλωτικές αγορές. Αυτό περιλαμβάνει πολύ σημαντικά στοιχεία δεδομένων, όπως οι τάσεις των καταναλωτών, οι δείκτες ηλικιακών ομάδων προς κατανάλωση, καθώς και η διείσδυση του μάρκετινγκ στα διάφορα τμήματα του οικονομικού φάσματος.

Είναι τα Στοιχεία Πληροφοριών μια Έξυπνη Επένδυση;

Φανταστείτε το σενάριο: είστε μια μικρή επιχείρηση που προσπαθεί να εδραιωθεί σε ένα συγκεκριμένο κλάδο. Όλοι οι ανταγωνιστές σας υπάρχουν εδώ και δεκαετίες και ο καθένας τους μπορεί να σας εξαφανίσει χρησιμοποιώντας απλά την εμβέλεια, την επιρροή και την εμπειρία του. Ωστόσο, από την πλευρά σας, έχετε όλα τα στοιχεία σχετικά με τους ανταγωνιστές σας: τις έντονες και αδύναμες περιόδους τους, τα τυφλά σημεία τους στον εφοδιασμό και τη διανομή, όλα τα συστήματα τιμολόγησης, τα κύρια καταναλωτικά αισθήματα για τα προϊόντα τους και το επίπεδο διείσδυσής τους στην αγορά.

Ξαφνικά, τα στοιχεία πληροφοριών αλλάζουν τους κανόνες του παιχνιδιού απλά με τη γνώση του πώς κινούνται οι ανταγωνιστές σας στην αγορά. Και αυτό είναι μόνο η κορυφή της προοπτικής της αγοράς που ονομάζεται πληροφορίες ανταγωνιστή. Τα δεδομένα της αγοράς καλύπτουν επίσης τα κοινωνικά μέσα δικτύωσης, την αγοραστική δύναμη των πελατών και, γενικά, σχεδόν όλα τα στατιστικά στοιχεία που υπάρχουν σχετικά με τις πωλήσεις.

Για την επιτυχή ενσωμάτωση των δεδομένων των στοιχείων πληροφοριών στις αποφάσεις μιας επιχείρησης, απαιτείται εκτεταμένη έρευνα αγοράς. Μελέτες όπως η έρευνα σκοπιμότητας και προσβασιμότητας, η αξιολόγηση της διείσδυσης στην αγορά μέσω ερευνών και διπλά τυφλών δοκιμών καταναλωτών και ο εντοπισμός αγορών-στόχων, όπως δυνητικοί πελάτες B2B ή καναλιών B2C - όλα αυτά μπορούν να βοηθήσουν στη συλλογή ενός στιγμιότυπου της κατάστασης της τρέχουσας αγοράς.

Βουτιές στη Μεγάλη Πισίνα των Μεγάλων Δεδομένων

Με το 93% των εταιρειών που επενδύουν στις πληροφορίες αγοράς (ΜΙ) να λένε ότι βοήθησε εκτενώς την επιχείρησή τους, δεν υπάρχει καλύτερος χρόνος από τώρα να ακολουθήσουμε την τάση και να αξιοποιήσουμε τα οφέλη από νωρίς. Ωστόσο, πώς αρχίζει κανείς να υιοθετεί μια τόσο περιεκτική έννοια;

Μια βασική απαίτηση είναι η αναβάθμιση των υποδομών πληροφορικής της εταιρείας. Η έρευνα αγοράς, θεωρητικά, ακούγεται σαν ένα μικρό πράγμα. Ωστόσο, με κυριολεκτικά εκατομμύρια αγορές και δισεκατομμύρια δυνητικούς πελάτες, τα φαινομενικά μικρά σημεία δεδομένων προστίθενται και γίνονται εξαιρετικά μεγάλα.

Εργαλεία όπως λογισμικά αναλυτικών ιστού, εργαλεία διαχείρισης πελατειακών σχέσεων (CRM), λογισμικό εξόρυξης δεδομένων, απεικόνισης και εργαλειοθήκης - όλα αυτά συμβάλλουν στην καλύτερη αποθήκευση δεδομένων και τη μορφοποίησή τους σε σημαντικές πληροφορίες για τους υπεύθυνους λήψης αποφάσεων.

You May Be Interested To Read:

photo of Γιατί Πρέπει να Αρχίσετε να Παρακολουθείτε την Επισκεψιμότητα της Ιστοσελίδας σας

Γιατί Πρέπει να Αρχίσετε να Παρακολουθείτε την Επισκεψιμότητα της Ιστοσελίδας σας

Η παρακολούθηση της επισκεψιμότητας σας δίνει τη δυνατότητα να γνωρίζετε ποιος επισκέπτεται την ιστοσελίδα σας, από πού προέρχεται και από πού πηγαίνει μέσα σε αυτήν.

photo of 7 Χρήσιμες Συμβουλές για την Ανάπτυξη της Στρατηγικής Πωλήσεων και Μάρκετινγκ

7 Χρήσιμες Συμβουλές για την Ανάπτυξη της Στρατηγικής Πωλήσεων και Μάρκετινγκ

Ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να μάθετε από το παρελθόν, να οραματίζεστε και να συνθέσετε ένα λογικό σχέδιο για επιτυχία σε πωλήσεις και μάρκετινγκ!

photo of Τα 50 καλύτερα ξενοδοχεία στην Κύπρο ως προς το digital marketing

Τα 50 καλύτερα ξενοδοχεία στην Κύπρο ως προς το digital marketing

Αναλύσαμε 120 ξενοδοχεία στην Κύπρο ως προς τις ενέργειες και τις επιδόσεις τους στο digital marketing και καταλήξαμε στα 50 καλύτερα για το 2019.

Sign up today and start generating leads