photo of Τι είναι τα Έξυπνα Στοιχεία Πληροφοριών Μάρκετινγκ;

Δεδομένου ότι η ανταγωνιστικότητα αξιολογείται πλέον σε παγκόσμια κλίμακα και ο ανταγωνισμός προκύπτει από σχεδόν οποιοδήποτε μέρος του κόσμου, τα στοιχεία πληροφοριών γίνονται γρήγορα απαραίτητα για να συμβαδίζει μια επιχείρηση με τις τάσεις των καταναλωτών και της αγοράς. Ενώ τα στοιχεία πληροφοριών επιχειρήσεων επικεντρώνονται στις εσωτερικές λειτουργίες τους - εάν οι μετρήσεις τους εμπεριέχονται στα πρότυπα του κλάδου, εάν οι διαδικασίες τους είναι συμβατές με ISO και άλλα - τα στοιχεία πληροφοριών μάρκετινγκ προέρχονται από εξωτερικούς παράγοντες. Όπως υποδηλώνει το όνομα, συλλέγεται από τις ίδιες τις καταναλωτικές αγορές. Αυτό περιλαμβάνει πολύ σημαντικά στοιχεία δεδομένων, όπως οι τάσεις των καταναλωτών, οι δείκτες ηλικιακών ομάδων προς κατανάλωση, καθώς και η διείσδυση του μάρκετινγκ στα διάφορα τμήματα του οικονομικού φάσματος.

Είναι τα Στοιχεία Πληροφοριών μια Έξυπνη Επένδυση;

Φανταστείτε το σενάριο: είστε μια μικρή επιχείρηση που προσπαθεί να εδραιωθεί σε ένα συγκεκριμένο κλάδο. Όλοι οι ανταγωνιστές σας υπάρχουν εδώ και δεκαετίες και ο καθένας τους μπορεί να σας εξαφανίσει χρησιμοποιώντας απλά την εμβέλεια, την επιρροή και την εμπειρία του. Ωστόσο, από την πλευρά σας, έχετε όλα τα στοιχεία σχετικά με τους ανταγωνιστές σας: τις έντονες και αδύναμες περιόδους τους, τα τυφλά σημεία τους στον εφοδιασμό και τη διανομή, όλα τα συστήματα τιμολόγησης, τα κύρια καταναλωτικά αισθήματα για τα προϊόντα τους και το επίπεδο διείσδυσής τους στην αγορά.

Ξαφνικά, τα στοιχεία πληροφοριών αλλάζουν τους κανόνες του παιχνιδιού απλά με τη γνώση του πώς κινούνται οι ανταγωνιστές σας στην αγορά. Και αυτό είναι μόνο η κορυφή της προοπτικής της αγοράς που ονομάζεται πληροφορίες ανταγωνιστή. Τα δεδομένα της αγοράς καλύπτουν επίσης τα κοινωνικά μέσα δικτύωσης, την αγοραστική δύναμη των πελατών και, γενικά, σχεδόν όλα τα στατιστικά στοιχεία που υπάρχουν σχετικά με τις πωλήσεις.

Για την επιτυχή ενσωμάτωση των δεδομένων των στοιχείων πληροφοριών στις αποφάσεις μιας επιχείρησης, απαιτείται εκτεταμένη έρευνα αγοράς. Μελέτες όπως η έρευνα σκοπιμότητας και προσβασιμότητας, η αξιολόγηση της διείσδυσης στην αγορά μέσω ερευνών και διπλά τυφλών δοκιμών καταναλωτών και ο εντοπισμός αγορών-στόχων, όπως δυνητικοί πελάτες B2B ή καναλιών B2C - όλα αυτά μπορούν να βοηθήσουν στη συλλογή ενός στιγμιότυπου της κατάστασης της τρέχουσας αγοράς.

Βουτιές στη Μεγάλη Πισίνα των Μεγάλων Δεδομένων

Με το 93% των εταιρειών που επενδύουν στις πληροφορίες αγοράς (ΜΙ) να λένε ότι βοήθησε εκτενώς την επιχείρησή τους, δεν υπάρχει καλύτερος χρόνος από τώρα να ακολουθήσουμε την τάση και να αξιοποιήσουμε τα οφέλη από νωρίς. Ωστόσο, πώς αρχίζει κανείς να υιοθετεί μια τόσο περιεκτική έννοια;

Μια βασική απαίτηση είναι η αναβάθμιση των υποδομών πληροφορικής της εταιρείας. Η έρευνα αγοράς, θεωρητικά, ακούγεται σαν ένα μικρό πράγμα. Ωστόσο, με κυριολεκτικά εκατομμύρια αγορές και δισεκατομμύρια δυνητικούς πελάτες, τα φαινομενικά μικρά σημεία δεδομένων προστίθενται και γίνονται εξαιρετικά μεγάλα.

Εργαλεία όπως λογισμικά αναλυτικών ιστού, εργαλεία διαχείρισης πελατειακών σχέσεων (CRM), λογισμικό εξόρυξης δεδομένων, απεικόνισης και εργαλειοθήκης - όλα αυτά συμβάλλουν στην καλύτερη αποθήκευση δεδομένων και τη μορφοποίησή τους σε σημαντικές πληροφορίες για τους υπεύθυνους λήψης αποφάσεων.

You May Be Interested To Read:

photo of Πώς να Χτίσετε μια Επιτυχημένη Εκστρατεία Μάρκετινγκ μέσω Email

Πώς να Χτίσετε μια Επιτυχημένη Εκστρατεία Μάρκετινγκ μέσω Email

Οι εκστρατείες μάρκετινγκ μέσω email αποτελούν ουσιαστικά στοιχεία οποιασδήποτε στρατηγικής μάρκετινγκ. Επικοινωνούν και οικοδομούν σχέσεις με προοπτικές και βοηθούν στην ενίσχυση της επιστροφής επενδύσεων.

photo of Έλεγχος (Audit) ιστοσελίδας. Τι είναι και γιατί το χρειάζομαι;

Έλεγχος (Audit) ιστοσελίδας. Τι είναι και γιατί το χρειάζομαι;

Αναγνωρίστε ποια είναι τα ευάλωτα σημεία της ιστοσελίδας σας, και μάθετε πώς μπορείτε να τα αναπτύξετε.

photo of 4 τρόποι με τους οποίους το lead nurturing μπορεί να σας βοηθήσει να κερδίσετε περισσότερους πελάτες

4 τρόποι με τους οποίους το lead nurturing μπορεί να σας βοηθήσει να κερδίσετε περισσότερους πελάτες

Το lead nurturing είναι σημαντικό μέρος του μάρκετινγκ σας. Διαβάστε την ανάρτηση στο blog μας και μάθετε πώς να το κάνετε σωστά, για να παροτρύνετε περισσότερους πελάτες να κάνουν αγορές.

We can help you elevate your business Try Hey Oliver today