photo of 10 λόγοι γιατί το Google Adwords μπορεί να αυξήσει τις πωλήσεις σας

Η αποτελεσματικότητα των Google Adwords

Προτείνουμε το Google AdWords γιατί παρέχει:

  • Έλεγχο Κινήσεων - Ορίζουμε το ποσό που θέλετε να πληρώνετε ανά κλικ, καθώς και το μέγιστο κόστος ανά ημέρα, ώστε να μη ξοδέψετε τίποτα παραπάνω!
  • Αξιοπιστία - Γνωρίζουμε εύκολα τα στατιστικά στοιχεία όπως η επισκεψιμότητα, η προέλευση, οι χρεώσεις σας και η απόδοση των διαφημίσεων σας
  • Ευελιξία - Μπορούμε να απενεργοποιήσουμε άμεσα διαφημίσεις οι οποίες δεν είναι αποδοτικές ή να τις επεξεργαστούμε με νέα στοιχεία όποτε εμείς θέλουμε.
  • Στοχευμένη Διαφήμιση - Εμφανίζουμε τις διαφημίσεις σας στοχευμένα στα αποτελέσματα αναζήτησης του Google και σε ιστοσελίδες παρόμοιες με τις επιχείρησης σας.
  • Μετρήσιμο Κόστος - Ξοδεύουμε όσο σας επιτρέπει το budget σας και χρεώνεστε μόνο κάθε φορά που ένας χρήστης κάνει κλικ πάνω στη διαφήμιση και μεταφέρεται στο site σας.

Ας τα δούμε αναλυτικά:

Κάθε κέρδος συνεπάγεται ένα συγκεκριμένο κόστος, μπορεί να είναι η σκληρή δουλειά, η ευφυΐα, η ισχύς ή η επένδυση. Η φράση ταιριάζει απόλυτα στο Google AdWords, μιας και είναι ένα εργαλείο που η Google προσφέρει στους χρήστες ώστε να επωφεληθούν επισκεψιμότητας έναντι πληρωμής ανά κλικ. Δεδομένου ότι οι καμπάνιες του Google AdWords στοιχίζουν χρήματα, η απόφαση να το χρησιμοποιήσετε μπορεί να ακούγεται επικίνδυνη αλλά συνεπάγεται σίγουρη αποτελεσματικότητα και εισερχόμενη επισκεψιμότητα. Και με την αποτελεσματική χρήση του Google AdWords, αυτή η επιχειρηματική επιλογή μπορεί να οδηγήσει σε κερδοφορία.

Το Google AdWords προσφέρει σίγουρη, άμεση επισκεψιμότητα σε ιστοσελίδες έναντι μιας συγκεκριμένης επένδυσης. Συνεπώς, η χρήση αυτού του εργαλείου συνεπάγεται μια πληθώρα πλεονεκτημάτων για ιστοσελίδες και επιχειρήσεις. Το Google AdWords είναι η κύρια μορφή διαφήμισης και σημαντική πηγή εσόδων για την Google. Προσφέρει ένα διαφημιστικό μοντέλο Pay Per Click – PPC (Χρέωση Ανά Κλικ) που περιλαμβάνει προγράμματα διαφήμισης σε τοπικό, εθνικό και διεθνές επίπεδο.

«Γιατί να χρησιμοποιήσω AdWords;» και «Όντως λειτουργεί το Google AdWords;» είναι πολύ κοινές ερωτήσεις, πράγμα που σημαίνει πως υπάρχουν πολλοί ιδιοκτήτες επιχειρήσεων εκεί έξω που έχουν ακούσει για το Google AdWords αλλά δεν είναι σίγουροι αν και με ποιον τρόπο θα μπορούσε να έχει αποτέλεσμα για τους ίδιους. Εμείς πιστεύουμε ότι το AdWords – το άκρως επιτυχημένο pay-per-click (PPC) σύστημα διαφήμισης της Google – μπορεί να λειτουργήσει σχεδόν για κάθε τύπο επιχείρησης. Η χρήση του AdWords (ή οποιασδήποτε πλατφόρμας PPC) απαιτεί χρόνο και χρήμα, αλλά χιλιάδες επιχειρήσεις έχουν καταλάβει πως είναι χρόνος και χρήμα καλώς επενδυμένα, διότι η AdWords δίνει μετρήσιμο ROI (Return On Investment).

Έχουν αφιερωθεί αμέτρητες σελίδες στον τρόπο που πρέπει χρησιμοποιείτε το AdWords. Σε αυτό το άρθρο, θα απαντήσουμε στο ερώτημα γιατί πρέπει να το χρησιμοποιείτε.

Πριν διαμαρτυρηθεί οποιοσδήποτε που είναι λάτρης του SEO, αφήστε με να προλογίσω λέγοντας ότι δεν συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε το PPC ως αποκλειστικότητα σε σχέση με άλλες δραστηριότητες διαφήμισης. Όπως πάντα, συστήνουμε μια υγιή ισορροπία διαφημιστικών καναλιών, συμπεριλαμβανομένης της φυσικής αναζήτησης (organic search) διαφήμιση μέσω email (email marketing), εκδηλώσεις, μέσα κοινωνικής δικτύωσης (social media) και άλλες πηγές διαφήμισης. Ο τρόπος που θα διανείμετε τον προϋπολογισμό σας για διαφήμιση θα εξαρτηθεί από τις επιλογές που θα αποδειχθούν περισσότερο αποτελεσματικές για την επιχείρησή σας.

Αλλά αν δεν έχετε χρησιμοποιήσει το Google AdWords ξανά και αναρωτιέστε αν αξίζει, αυτό το άρθρο είναι για εσάς. Ορίστε 10 λόγοι για να χρησιμοποιήσετε το Google AdWords:

1. Μικρό Αρχικό Κόστος Επένδυσης

Αυτός είναι κύριος λόγος που το Google AdWords είναι τόσο δημοφιλές, χρειάζεται απλά μια μικρή αρχική επένδυση. Χρειάζεται να πληρώσετε μόνο ένα μικρό ποσό για να δημιουργήσετε ένα λογαριασμό AdWords και έπειτα μπορείτε να ποντάρετε στις καλύτερες λέξεις κλειδιά (keywords) που ταιριάζουν με την επιχείρηση σας. Αφού δημιουργήσετε τον λογαριασμό και φτιάξετε διαφημίσεις (Ads), η πληρωμή χρεώνεται μετά από κάθε κλικ. Επομένως, με κάθε κλικ, χρεώνεται ένα συγκεκριμένο ποσό και αν δε γίνει κανένα κλικ, δεν πραγματοποιείται καμία χρέωση. Σε μια τέτοια περίπτωση, το Google AdWords συνεπάγεται βεβαιωμένα κλικ, και η πληρωμή χρεώνεται μόνο σε σχέση με τα κλικ. Έτσι, δεν υπάρχει καμία ζημιά εάν οι λέξεις κλειδιά που έχουν δημιουργηθεί δεν είναι τέλειες και επίσης έχουν ληφθεί αποτελεσματικά μέτρα (που θα συζητηθούν αργότερα σε αυτό το άρθρο).

2. Προσδιορίζουμε τον Προϋπολογισμό

Στην υπηρεσία Google Adwords, εσείς ορίζετε τον προϋπολογισμό που θέλετε να διαθέσετε, καθώς και επιλέγετε εσείς το κόστος ανά κλικ της κάθε διαφήμισης σας! Μπορείτε να ορίσετε και να παρακολουθείτε τον δικό σας προϋπολογισμό και ως εκ τούτου να διορθώνετε τις όποιες μη βέλτιστες επιλογές σας. Μετά τη δημιουργία του λογαριασμού, η προσφορά για οποιαδήποτε λέξη κλειδί είναι ανεξάρτητη επιλογή. Επομένως, οποιαδήποτε λέξη κλειδί που αποδίδει καλά μπορεί να τοποθετηθεί ψηλότερα από αυτές των ανταγωνιστών σας για καλύτερα αποτελέσματα. Και αν κάποια λέξη κλειδί δεν αποδίδει καλά και δεν φέρνει κέρδος μπορεί να αφαιρεθεί. Επίσης, λέξεις κλειδιά που φέρνουν περισσότερα κλικ αλλά μικρότερη μετατρεψιμότητα (επισκέπτης σε πελάτης) μπορούν να αφαιρεθούν ή να τοποθετηθούν με μειωμένο ποσό. Μπορείτε επίσης να ελέγξετε τον προϋπολογισμό σας εν μέσω κρίσης. Μερικές φορές, όταν μία σελίδα είναι ανενεργή, μια προσφορά μπορεί να μειωθεί με σκοπό να συγκρατήσει τον προϋπολογισμό. Έτσι, ο προσδιορισμός του προϋπολογισμού καθίσταται ένας ακόμη ουσιαστικός λόγος για την επιλογή χρήσης του Google AdWords.

3. Υψηλός Δείκτης ROI (έσοδα σε σχέση με την επένδυση σας)

Το Google AdWords συνεπάγεται ROI (Επιστροφή Εσόδων στην Επένδυση). Από τη στιγμή που πληρώνετε την Google ανά κλικ, αυτό σημαίνει ότι η επένδυσή σας επιστρέφεται με κάποιο τρόπο έναντι εξασφαλισμένου αποτελέσματος. Το Google AdWords αυξάνει το ποσοστό των κλικ και τις επισκέψεις και επομένως, υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα επίτευξης του επιθυμητού αποτελέσματος. Τώρα, ακολουθώντας κάποιους άλλους κανόνες όπως η δημιουργία των πιο αποδοτικών λέξεων κλειδιών (keywords), η αποτελεσματική προσφορά (bid adjustment), η δημιουργία μιας σελίδα που φορτώνει γρήγορα (landing page), και ούτω καθεξής, αυτά τα κλικ μπορούν να μετατραπούν σε κερδοφόρα αποτελέσματα. Συνεπώς, εσείς πληρώνετε το Google AdWords μόνο για αποτελεσματικότητα, οπότε εμφανής ζημία μπορεί να ελεγχθεί.

4. Στοχευμένη Επισκεψιμότητα

Αυτό είναι ένα ακόμη πολύ σημαντικό χαρακτηριστικό του Google AdWords που λειτουργεί ως ένας κύριος λόγος χρήσης του. Με λίγα λόγια, μπορείτε να φέρετε στοχευμένη επισκεψιμότητα απευθείας στην ιστοσελίδα σας με ποικίλους τρόπους όπως για παράδειγμα η τοποθεσία (geographic location targeting) και η γλώσσα (language targeting). Έτσι, το Google AdWords λειτουργεί ως ένας αποτελεσματικός τρόπος να αποκτήσετε στοχευμένη επισκεψιμότητα στην διαδικτυακή σας επιχείρηση. Υπάρχουν επιλογές μέσω των οποίων μπορείτε να προσδιορίσετε μια σαφή λέξη κλειδί για μια συγκεκριμένη τοποθεσία. Αυτό αυξάνει το ρυθμό των αποδοτικών επισκέψεων, που βελτιώνουν εκπληκτικά την απόδοση μιας διαφήμισης, που σημαίνει χαμηλότερο κόστος ανά κλικ.

5. Δοκιμαστικές Διαφημιστικές Καμπάνιες

Αυτές οι καμπάνιες είναι ακόμη ένας λόγος για τον οποίο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Google AdWords. Οι δοκιμαστικές διαφημιστικές καμπάνιες είναι η χρήση διαφορετικών τύπων διαφημίσεις για διαφορετικές λέξεις κλειδιά, τις οποίες μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εναλλάξ σύμφωνα με τις ανάγκες και τις αποφάσεις σας. Μπορείτε να ελέγξετε τις διαφημιστικές καμπάνιες πολλές φορές χωρίς να πληρώσετε τίποτα επιπλέον. Έτσι, έχετε πολλές ευκαιρίες να πειραματιστείτε με τον σωστό τίτλο και περιγραφή για την προβολή αποδοτικότερων διαφημίσεων. Το ίδιο ισχύει και όταν έχετε συμπεριλάβει λέξεις κλειδιά. Ενώ λέξεις κλειδιά που αποδίδουν καλά μπορούν να πληρώνονται περισσότερο, οι λέξεις κλειδιά που έχουν χαμηλές αποδόσεις μπορούν να πληρώνονται λιγότερο ή να αφαιρεθούν από τη διαφημιστική καμπάνια. Έτσι, έχετε αρκετές δοκιμές ώστε να πειραματιστείτε, τα οποία λειτουργούν ως ένα τεράστιο πλεονέκτημα ως προς τη χρήση του Google AdWords.

6. Άμεση Επισκεψιμότητα

Αυτός είναι ένας από τους σημαντικότερους λόγους για τους οποίους μπορείτε ακόμα να χρησιμοποιήσετε το Google AdWords. Το Google AdWords φέρνει άμεση επισκεψιμότητα σε μία ιστοσελίδα. Μην ξεχνάτε όμως ότι η βελτιστοποίηση εντός και εκτός ιστοσελίδας (On-page and off-page optimization) είναι πολύ σημαντική για την απόκτηση και διατήρηση της επισκεψιμότητας. Παρόλα αυτά, όλες οι ενέργειες όπως η δημιουργία εισερχόμενων συνδέσμων, η βελτιστοποίηση επί της σελίδας και ούτω καθεξής, δεν συνεπάγονται εξασφαλισμένη επισκεψιμότητα από το Google AdWords. Το Google AdWords μπορεί να παρουσιάσει διαφημίσεις σας με εικόνες σε σχετικές με την επιχείρηση σας ιστοσελίδες και επίσης στην κορυφή σελίδων αναζήτησης, οι οποίες αυξάνουν τις πιθανότητες να γίνει επίσκεψη, οδηγώντας σε επιχειρηματική δραστηριότητα. Το Google AdWords φέρνει άμεση επισκεψιμότητα σε μια ιστοσελίδα, η οποία θα χρειαζόταν πολύ περισσότερο χρόνο να γίνει με άλλον τρόπο και θα απαιτούσε μεγαλύτερη επένδυση. Έτσι, καθώς αφού υπάρχει άμεσο αποτέλεσμα έναντι μιας επένδυσης, μετατρέπεται σε έναν αποτελεσματικό τρόπο απόκτησης άμεσης επισκεψιμότητας, που μεταφράζεται σε μια κερδοφόρα και επιτυχημένη επιχείρηση.

7. Παρακολούθηση της Αποτελεσματικότητας των Διαφημίσεων

Χρησιμοποιώντας το Google AdWords, μπορείτε να παρακολουθείτε την αποτελεσματικότητα σας και να παίρνεται αποφάσεις όποτε αυτές απαιτούνται. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Google Analytics για να παρακολουθείτε διάφορες αναφορές και στατιστικά του Google AdWords σε σχέση με τις λέξεις κλειδιά που χρησιμοποιείτε, επιτρέποντας σας να αποφασίσετε για τα μελλοντικά σας βήματα. Ας υποθέσουμε ότι μια λέξη κλειδί ή καμπάνια αποδίδει καλά. Μπορείτε να παρακολουθήσετε τις αναφορές της και να την τοποθετήσετε σε εξέχουσα θέση με υψηλή προσφορά στο μέλλον ώστε να αυξήσετε την επισκεψιμότητα. Από την άλλη μεριά, μια λέξη κλειδί ή καμπάνια που αποτυγχάνει να φέρει την αναμενόμενη επισκεψιμότητα μπορεί να απενεργοποιηθεί για μελλοντική χρήση. Έτσι, μπορείτε να παρακολουθείτε την αποτελεσματικότητα ή αναποτελεσματικότητα σας σε πραγματικό χρόνο και να αποφασίσετε να δράσετε αναλόγως.

8. Γεωγραφική Στόχευση Διαφημίσεων

Το Google AdWords προσφέρει προβολή διαφημίσεων σε στοχευμένες τοποθεσίες. Μπορείτε να καθορίσετε ορισμένη προβολή διαφημίσεων για συγκεκριμένες τοποθεσίες, οι οποίες θα επιτρέψουν αυτές τις συγκεκριμένες διαφημίσεις να προβάλλονται αποκλειστικά σε μια συγκεκριμένη τοποθεσία. Αυτό ενισχύει την αποτελεσματική χρήση του Google AdWords μιας και σας επιτρέπει να χρησιμοποιήσετε διαφημίσεις σε τοπικό, εθνικό και διεθνές επίπεδο. Μπορείτε επίσης να προσαρμόσετε τις διαφημίσεις στην τοπική διάλεκτο ώστε να γίνουν περισσότερο εύχρηστες, κατανοητές και αποδοτικές. Για παράδειγμα, διαφημίσεις που θα προβληθούν στην Ιταλία μπορούν να γραφτούν στα ιταλικά, που θα έχει άμεσο αντίκτυπο στο Ιταλικό κοινό. Προσαρμόζοντας τις διαφημίσεις σας, μπορείτε να εστιάσετε σε ένα στοχευμένο γεωγραφικά κοινό με στοχευμένες επιδιώξεις, τα οποία θα σας δώσουν μεγαλύτερες πιθανότητες να αποκτήσετε άμεση επισκεψιμότητα. Επίσης, η προσαρμογή των διαφημίσεων ανά εποχή και ώρα (ad scheduling), τις κάνει ακόμα πιο αποτελεσματικές.

9. Προτεινόμενες λέξεις κλειδιά μεγάλου όγκου αναζητήσεων

Το Google AdWords δεν προβάλλει απλά διαφημίσεις, αλλά επίσης προτείνει λέξεις κλειδιά (keywords) μεγάλου όγκου αναζητήσεων για μια διαφημιστική καμπάνια που θα οδηγήσει σε περισσότερες επισκέψεις. Λέξεις κλειδιά με μεγάλο όγκο αναζητήσεων είναι εκείνες που αναζητούνται περισσότερο. Οπότε περιλαμβάνοντάς τις εμφανώς μέσα στις διαφημίσεις, στους τίτλους και στην περιγραφή βελτιώνουν τον αριθμό των κλικς. Αυτές οι λέξεις κλειδιά μπορούν να συμπεριληφθούν λαμβάνοντας υπόψη τον ανταγωνισμό. Επίσης, επειδή οι φράσεις ως λέξεις κλειδιά αποδίδουν καλύτερα (phrase match, broad match, exact match), τέτοιοι όροι αναζήτησης μπορούν να συμπεριληφθούν στις διαφημίσεις και την καμπάνια ώστε να είναι πιο σχετική. Αυτός είναι ένας ακόμη σημαντικός λόγος για τον οποίο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Google AdWords.

10. Βελτιώνει την πρακτική εμπειρία

Χρησιμοποιώντας το Google AdWords, οι ιστοσελίδες αποκτούν άμεση επισκεψιμότητα και συνεπώς μετατρέπονται σε ένα αποτελεσματικό σύμμαχο της επιχείρησης σας. Οι χρήστες διακρίνουν αυτές τις σελίδες ως δημοφιλείς, και συνεπώς είναι πιθανό να αγοράσουν από εσάς χωρίς να το σκεφτούν πολύ. Επίσης, η διαφήμιση μέσω των διαφημιστικών πλατφόρμων PPC διαβαθμίζει τα πεδία δραστηριότητας για τους ανθρώπους και τον ανταγωνισμό τους. Σταδιακά αυξάνει την αξία της σελίδας και οδηγεί την επιχείρηση σε ένα υψηλό επίπεδο αναγνωρισιμότητας. Έτσι, το μέλλον της βελτιωμένης πρακτικής εμπειρίας καθιστά το Google AdWords περισσότερο σχετικό στους χρήστες που προσπαθούν να αποκτήσουν κέρδος από τις ιστοσελίδες τους.

You May Be Interested To Read:

photo of 10 σημεία-κλειδιά για τη βελτιστοποίηση ιστοσελίδων για μηχανές αναζήτησης

10 σημεία-κλειδιά για τη βελτιστοποίηση ιστοσελίδων για μηχανές αναζήτησης

Αποκτήστε περισσότερους πελάτες μέσω του Google (ή και άλλων μηχανών αναζήτησης), βελτιώνοντας την κατάταξη της ιστοσελίδας σας. Διαβάστε το άρθρο για να μάθετε πώς.

photo of 8 λόγοι που χρειάζεστε επαγγελματική κατασκευή ιστοσελίδας

8 λόγοι που χρειάζεστε επαγγελματική κατασκευή ιστοσελίδας

Γιατί χρειάζεται να έχετε μία επαγγελματική ιστοσελίδα για την επιχείρηση σας; Μάθετε γιατί πρέπει να ανοίξετε νέα κανάλια πώλησης των υπηρεσιών σας.

photo of Πώς να οδηγήσετε τη στρατηγική του ψηφιακού μάρκετινγκ σας στο επόμενο βήμα

Πώς να οδηγήσετε τη στρατηγική του ψηφιακού μάρκετινγκ σας στο επόμενο βήμα

Μάθετε την τακτική που χρειάζεστε για να αναπτύξετε σε μεγάλο βαθμό τη στρατηγική σας για το ψηφιακό μάρκετινγκ.

Grow your business with the right tools Start using Hey Oliver today