photo of 11 πρακτικές συμβουλές για να αυξήσετε τους πελάτες σας μέσα από την ιστοσελίδα σας

Οι επιχειρήσεις μπορούν να επωφεληθούν από το γεγονός ότι το ποσοστό των ανθρώπων που αγοράζουν ηλεκτρονικά αυξάνεται συνεχώς, προκειμένου να αυξήσουν τα conversions τους και τους πελάτες τους.

Το ποσοστό των ανθρώπων που αγοράζουν ηλεκτρονικά αυξάνεται συνεχώς. Ως επιχείρηση, μπορείτε να ωφεληθείτε με πολλούς τρόπους προκειμένου να αυξήσετε τα conversions σας όσο μπορείτε. Προκειμένου οι καμπάνιες σας να είναι πολύ συγκεκριμένες και στοχευμένες για την επίτευξη αποτελεσμάτων, δημιουργήσαμε την ακόλουθη λίστα για να ακολουθήσετε:

Στείλτε στοχευμένα και εξατομικευμένα ηλεκτρονικά μηνύματα

Δημιουργήστε διασκεδαστικό και παρακινητικό περιεχόμενο για τους επισκέπτες σας, έτσι ώστε να βρίσκουν αξία σε αυτό που προσφέρετε. Αυτό το περιεχόμενο θα μπορούσε να είναι how-to οδηγοί και οι οδηγοί δώρων για οποιαδήποτε περίοδο διακοπών πλησιάζει. Σιγουρευτείτε ότι προγραμματίζετε αυτές τις δραστηριότητες εγκαίρως ώστε να είστε προετοιμασμένοι όταν έρθει η ώρα.

Απλοποιήστε τις φόρμες και τη διαδικασία πληρωμής

Προσπαθήστε να ελαχιστοποιήσετε τα βήματα που χρειάζεται να ακολουθήσει ένας πελάτης για να συμπληρώσει μια φόρμα ή να ολοκληρώσει μια αγορά, καθιστώντας την όσο πιο απλή γίνεται. Έτσι, μπορείτε να προσδιορίσετε τα σημεία εξόδου έτσι ώστε να μπορείτε να βεβαιωθείτε ότι επιτυγχάνετε υψηλό ποσοστό χρηστών που ολοκληρώνουν τις αγορές τους.

Χρησιμοποιήστε τον έλεγχο A/B για τους τίτλους σας

Ο κόσμος δεν ανοίγει όλα τα ηλεκτρονικά μηνύματα που φτάνουν στα εισερχόμενά του. Για το λόγο αυτό, θα πρέπει να δημιουργήσετε μια επικεφαλίδα που θα τραβήξει την προσοχή για να διασφαλίσετε ότι το μήνυμά σας δεν θα καταλήξει στο φάκελο των απορριμμάτων. Δεδομένου ότι οι περισσότερες επιχειρήσεις στέλνουν ένα μεγάλο αριθμό μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, προσπαθήστε να κάνετε τη διαφορά με τα θέματά σας. Μια τελική συμβουλή είναι να δοκιμάσετε τους τίτλους με τον έλεγχο A/B για να δείτε ποιος θα έχει το μεγαλύτερο ποσοστό ανοίγματος.

Κάντε την ιστοσελίδα σας φιλική προς το κινητό

Να είστε προετοιμασμένοι για το γεγονός ότι πολλοί χρήστες θα περιηγούνται στην ιστοσελίδα σας μέσω των κινητών τηλεφώνων τους. Όλα πρέπει να είναι φιλικά προς το κινητό, από την ιστοσελίδα σας έως τις σελίδες προορισμού σας. Είναι σημαντικό να ελέγχετε κάθε σελίδα στην ιστοσελίδα σας, ακόμη και τις πιο πρόσφατα προστιθέμενες, για να είστε σίγουροι ότι ανταποκρίνονται.

Δημιουργήστε συναρπαστικά CTA's

Το αποτέλεσμα που θέλετε να επιτύχετε εδώ είναι προφανές: να μετατρέψετε τους επισκέπτες σε πελάτες. Υπάρχουν πολλά κόλπα για να δημιουργήσετε ένα συναρπαστικό CTA και ένας από αυτά είναι να το κάνετε να ξεχωρίσει επιλέγοντας τα σωστά χρώματα. Μια άλλη σημαντική συμβουλή είναι το CTA σας να οδηγεί τους επισκέπτες στο να κάνουν κάτι, ώστε να κατανοούν σαφώς την πρόθεση σας. Μια τελευταία συμβουλή είναι ότι το CTA και η σελίδα προορισμού σας πρέπει να ταιριάζουν. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση των conversion rates.

Ομαδοποιήστε τους επισκέπτες σας

Η ομαδοποίηση μπορεί να αποδειχθεί πολύ χρήσιμη για εσάς, προκειμένου να στοχεύσετε τους σωστούς ανθρώπους και να τους στείλετε τα σωστά μηνύματα. Μπορείτε, για παράδειγμα, να τους ενημερώνετε για σχετικά προϊόντα σύμφωνα με τα ενδιαφέροντά τους ή την προηγούμενη συμπεριφορά περιήγησης ή να στείλετε ειδικές προσφορές στους καλύτερους πελάτες σας. Εναλλακτικά, δημιουργήστε μια καμπάνια για τους συνδρομητές σας, για να τους ενημερώνετε για τα νέα προϊόντα σας.

Χρησιμοποιήστε την αυτοματοποίηση για εξαιρετικά αποτελέσματα

Αυτοματοποιήστε επαναλαμβανόμενες εργασίες για να αυξήσετε την αποτελεσματικότητα της προσπάθειάς σας για το μάρκετινγκ. Για παράδειγμα, μπορείτε να υπενθυμίζετε αυτόματα στους επισκέπτες σας τα καλάθια που έχουν αφήσει και να προτείνετε προϊόντα βάσει της αγοραστικής τους συμπεριφοράς. Αυτό θα δημιουργήσει ένα εξατομικευμένο συναίσθημα, έτσι οι πελάτες σας θα βρουν αξία στο προϊόν σας.

Κριτικές και εμπειρίες πελατών

Οι κριτικές πελατών και οι εμπειρίες τους θα μπορούσαν να παρουσιάσουν το προϊόν σας με αποτελεσματικό τρόπο. Οι άνθρωποι τείνουν να διαβάζουν κριτικές ως μέρος της έρευνάς τους πριν αγοράσουν οποιοδήποτε προϊόν. Οι ανταγωνιστές σας θα είναι ένα βήμα πίσω εάν έχετε κριτικές ενώ αυτοί όχι, έτσι αυτό σας δίνει ένα σημαντικό πλεονέκτημα έναντι αυτών.

Επαναστοχεύστε στους επαναλαμβανόμενους επισκέπτες

Το remarketing μπορεί να αποδειχθεί πολύ αποτελεσματικό για εσάς ώστε να στοχεύσετε στους χρήστες που έχουν δείξει ενδιαφέρον για τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σας, αλλά ενδέχεται να μην έχουν εγγραφεί ακόμα στη λίστα αλληλογραφίας σας. Έτσι, αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να τους υπενθυμίσετε τις ειδικές προσφορές σας.

Ερευνήστε τους ανταγωνιστές σας

Μία από τις καλύτερες συμβουλές που μπορούμε να σας δώσουμε είναι να ελέγξετε τις ιστοσελίδες των κύριων ανταγωνιστών σας και να μάθετε τα πάντα για αυτούς και τα σχέδιά τους. Ένα άλλο πράγμα που μπορείτε να κάνετε είναι να εγγραφείτε στα ενημερωτικά δελτία τους έτσι ώστε να ενημερώνεστε για τη δραστηριότητα και τις προσφορές τους. Φυσικά, προσέξτε να μην τους αντιγράψετε, αλλά να εκμεταλλευθείτε στο έπακρο όσα θα ανακαλύψετε, προκειμένου να είστε όσο το δυνατόν πιο δημιουργικοί στις επόμενες καμπάνιες σας.

Αποστολή μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για ξεχασμένα καλάθια

Τα μηνύματα για τα ξεχασμένα καλάθια μπορούν να είναι πολύ αποτελεσματικά και μπορούν να έχουν πολύ υψηλά conversion rates, γι' αυτό προτείνουμε να τα ενσωματώσετε στη στρατηγική σας. Για παράδειγμα, εάν ένας χρήστης έχει αφήσει το καλάθι του χωρίς να ολοκληρώσει την αγορά του, ένα στοχευμένο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που του θυμίζει τα προϊόντα που είδε τελευταία, θα τον κάνει να κάνει κλικ στον σύνδεσμο και τελικά να αγοράσει από την ιστοσελίδα σας.

Χρειάζεστε βοήθεια σχετικά με τη στρατηγική σας για το ηλεκτρονικό σας κατάστημα;

Αν εφαρμόσετε τις τακτικές που αναφέρονται παραπάνω, θα είστε έτοιμοι για τα μεγαλύτερα επερχόμενα Σαββατοκύριακα του λιανικού εμπορίου. Καλό θα ήταν είναι να επιλέξετε ποια από τις παραπάνω συμβουλές ταιριάζει καλύτερα στο κατάστημά σας, ώστε να μπορείτε να ακολουθήσετε τις πιο συγκεκριμένες και σχετικές συμβουλές.

You May Be Interested To Read:

photo of 8 λόγοι που πρέπει να χρησιμοποιείτε τα social media για την επιχείρηση σας

8 λόγοι που πρέπει να χρησιμοποιείτε τα social media για την επιχείρηση σας

Οι πελάτες σας είναι εκεί έξω, εσείς; Διαβάστε περισσότερα για να μάθετε τα πλεονεκτήματα των social media για την επιχείρηση σας.

photo of 10 σημεία-κλειδιά για τη βελτιστοποίηση ιστοσελίδων για μηχανές αναζήτησης

10 σημεία-κλειδιά για τη βελτιστοποίηση ιστοσελίδων για μηχανές αναζήτησης

Αποκτήστε περισσότερους πελάτες μέσω του Google (ή και άλλων μηχανών αναζήτησης), βελτιώνοντας την κατάταξη της ιστοσελίδας σας. Διαβάστε το άρθρο για να μάθετε πώς.

photo of Πώς να Χτίσετε μια Επιτυχημένη Εκστρατεία Μάρκετινγκ μέσω Email

Πώς να Χτίσετε μια Επιτυχημένη Εκστρατεία Μάρκετινγκ μέσω Email

Οι εκστρατείες μάρκετινγκ μέσω email αποτελούν ουσιαστικά στοιχεία οποιασδήποτε στρατηγικής μάρκετινγκ. Επικοινωνούν και οικοδομούν σχέσεις με προοπτικές και βοηθούν στην ενίσχυση της επιστροφής επενδύσεων.

Let's get started together! Schedule a demo and let a Hey Oliver specialist help you