photo of 3 εύχρηστες συμβουλές για να αυξήσετε τη δημιουργία καινούριων leads

Όλοι οι λειτουργοί μάρκετινγκ στοχεύουν να προσπαθούν συνεχώς να προσεγγίζουν νέο κοινό, προκειμένου να προσελκύσουν περισσότερους πελάτες. Το προϊόν ή η υπηρεσία σας μπορεί να είναι καλή. Ωστόσο, ενδέχεται να μην μπορείτε να αποκτήσετε σημαντικό αριθμό πελατών. Αυτό σημαίνει ότι δεν βλέπετε κανένα αποτέλεσμα στις προσπάθειές σας και αυτό είναι χάσιμο χρόνου και χρημάτων, ειδικά αν επενδύετε τα χρήματά σας σε πληρωμένες διαφημίσεις.

Το ερώτημα είναι: Ποια είναι η βέλτιστη λύση στο πρόβλημα που αναφέρθηκε πιο πάνω;

Οι προσπάθειές μας θα πρέπει να κατευθύνονται προς την εμπλοκή των πελατών μας, την καλλιέργεια των σχέσεων που έχουμε δημιουργήσει μαζί τους και την παροχή βοήθειας για να λάβουν τις σωστές αποφάσεις σχετικά με αυτά που πρόκειται να αγοράσουν. Τα παραπάνω μπορούν επίσης να μεταφραστούν ως τακτικές που θα μας φέρουν περισσότερους πελάτες.

Εάν δεν είστε σίγουροι για το πώς να το επιτύχετε, τότε διαβάστε παρακάτω για να μάθετε τις 3 κορυφαίες συμβουλές που σας προτείνω για να προσελκύσετε περισσότερους πελάτες.

1. Δημιουργήστε ενδιαφέρον και χρήσιμο περιεχόμενο για τους πιθανούς πελάτες σας

Το μάρκετινγκ περιεχομένου(content marketing) διαδραματίζει σημαντικό ρόλο όταν ο στόχος σας είναι να δημιουργήσετε περισσότερους πιθανούς πελάτες. Έρευνες έχουν δείξει ότι το μάρκετινγκ περιεχομένου είναι πολύ πιο αποδοτικό και οικονομικό από το outbound μάρκετινγκ. Οποιοδήποτε είδος περιεχομένου, όπως ένα κείμενο ή ένα βίντεο, μπορεί να αποδειχθεί χρήσιμο για να έχετε τα αποτελέσματα που χρειάζεστε.

Ένα infographic ή ένα eBook που θα δημιουργήσετε μπορεί να ενισχύσει την παρουσία σας στο διαδίκτυο. Όλο και περισσότεροι πελάτες θα δημιουργηθούν, επειδή αν κάποιος επηρεαστεί από το περιεχόμενό σας, θα το μοιραστεί ενδεχομένως με τους φίλους, τους συναδέλφους του κλπ. ή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η πιο σημαντική συμβουλή που μπορώ να σας δώσω είναι να δημιουργήσετε ένα διασκεδαστικό αλλά ταυτόχρονα και εκπαιδευτικό περιεχόμενο για τους πιθανούς σας πελάτες. Εάν το θεωρούν χρήσιμο, τότε αυτό είναι το μόνο που χρειάζεστε. Θα καταλάβουν ότι το προϊόν ή η υπηρεσία σας θα είναι χρήσιμο γι' αυτούς. Tα προφίλ των αγοραστών σας είναι κρίσιμα σε αυτή την προσπάθεια. Διαβάστε τα ενδιαφέροντα και τα κίνητρά τους και προσπαθήστε να απαντήσετε στις ερωτήσεις τους μέσω του περιεχομένου που θα δημιουργήσετε. Το στάδιο διοχέτευσης των πωλήσεων στο οποίο βρίσκονται, θα καθορίσει επίσης τον τύπο του περιεχομένου που θα χρειαστεί να δημιουργήσετε.

Χρησιμοποιήστε επίσης το Google Analytics για να βρείτε τις σωστές λέξεις-κλειδιά για το κοινό σας. Αυτό φυσικά θα βελτιώσει την κατάταξη SEO και θα βοηθήσει τους πιθανούς πελάτες σας να σας βρουν πιο εύκολα.

2. Χρησιμοποιήστε τα webinars και τις εκδηλώσεις στη στρατηγική σας

Οι εταιρείες B2B χρησιμοποιούν το μάρκετινγκ εκδηλώσεων ως μία από τις κορυφαίες τεχνικές για την παραγωγή πιθανών πελατών. Γιατί δεν αρχίζετε να φιλοξενείτε webinars και εκδηλώσεις αν δεν το κάνετε ήδη; Παρά την προσπάθεια που χρειάζεται μέχρι να καταφέρετε να οργανώσετε ένα webinar ή μία εκδήλωση, οι δυνατότητες είναι πολλές εάν ακολουθήσετε τη σωστή διαδικασία.

Είναι επίσης σημαντικό να καθιερωθεί αξιοπιστία μεταξύ εσάς και των πελατών σας. Όταν διοργανώνετε μια εκδήλωση, δίνετε την ευκαιρία στο κοινό σας να σας γνωρίσει και να σας μάθει καλύτερα. Αυτός θα είναι ένας καλός τρόπος για να επικοινωνήσετε μαζί τους με αποτελεσματικό τρόπο και να λύσετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις μπορεί να έχουν για το προϊόν ή την υπηρεσία σας.

3. Χρησιμοποιήστε την ιστοσελίδα σας σωστά

Ένα άλλο πολύ σημαντικό εργαλείο για την δημιουργία πιθανών πελατών είναι φυσικά η ιστοσελίδα σας. Οι περισσότεροι από τους πελάτες σήμερα χρησιμοποιούν το Google για να αναζητήσουν τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες που τους ενδιαφέρουν, επομένως είναι πολύ πιθανό ότι θα σας ψάξουν στο διαδίκτυο.

Για το λόγο αυτό, η ιστοσελίδα σας πρέπει να βελτιστοποιηθεί και να διαθέτει όλες τις σχετικές πληροφορίες που ενδέχεται να χρειαστούν οι πελάτες σας. Βεβαιωθείτε ότι έχετε πολλά CTA’s, για να μπορείτε να τους παροτρύνετε να κάνουν convert. Η τελευταία συμβουλή που πρέπει να σας δώσω για την ιστοσελίδα σας είναι να είναι φιλική προς το κινητό και γενικά βελτιστοποιημένη για κάθε συσκευή, έτσι ώστε οι πελάτες σας να έχουν την καλύτερη δυνατή εμπειρία κατά την περιήγησή τους.

You May Be Interested To Read:

photo of Πώς να επιλέξετε την καλύτερη πλατφόρμα αυτοματοποιημένου μάρκετινγκ για την επιχείρησή σας

Πώς να επιλέξετε την καλύτερη πλατφόρμα αυτοματοποιημένου μάρκετινγκ για την επιχείρησή σας

Η επιλογή για τη σωστή και καταλληλότερη πλατφόρμα αυτοματοποιημένου μάρκετινγκ μπορεί να είναι δύσκολη. Μάθετε τις απαραίτητες συμβουλές που χρειάζεστε, διαβάζοντας το άρθρο μας.

photo of 6 σημεία που ήλπιζες να ξέρεις πριν την δημιουργία της ιστοσελίδας σου

6 σημεία που ήλπιζες να ξέρεις πριν την δημιουργία της ιστοσελίδας σου

Η ιστοσελίδα σας πρέπει να ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες, και να αποδίδει για την επιχείρηση σας. Πώς; Διαβάστε το άρθρο μας για να μάθετε!

photo of Τι είναι τα Έξυπνα Στοιχεία Πληροφοριών Μάρκετινγκ;

Τι είναι τα Έξυπνα Στοιχεία Πληροφοριών Μάρκετινγκ;

Χρησιμοποιώντας πληροφορίες της αγοράς, συλλέγοντας και αναλύοντας δεδομένα σχετικά με τις αγορές στις οποίες βρίσκονται, οι εταιρείες κερδίζουν πολύτιμες γνώσεις σχετικά με τον τρόπο ανάπτυξης της επιχείρησής τους.

Let's get started together! Schedule a demo and let a Hey Oliver specialist help you