photo of 4 στρατηγικές μάρκετινγκ περιεχομένου για την ιστοσελίδα σας

Η προώθηση ιστοσελίδων για μικρές επιχειρήσεις έχει πάρει ανοδική τάση, με τις εταιρείες να προσπαθούν να αποκτήσουν όλο και μεγαλύτερη επιρροή στους χρήστες του διαδικτύου. Πολλοί ειδικοί στο μάρκετινγκ ιστοσελίδων επικεντρώνονται μόνο στον σχεδιασμό της ιστοσελίδας με όμορφες εικόνες και τη βελτιστοποίηση των μηχανών αναζήτησης (SEO) για να φτάσουν στην κορυφή της Google. Το λυπηρό όμως είναι ότι ξεχνούν τον αρχικό σκοπό τους, να φτιάξουν ένα στρατηγικό πλάνο και κείμενα πωλήσεων που θα αυξήσουν τις πωλήσεις τους.

Η αλήθεια είναι ότι η επένδυση στη βελτιστοποίηση της ιστοσελίδας σας ως προς τις μηχανές αναζήτησης είναι σίγουρα ένας παράγοντας που θα επηρεάσει την επισκεψιμότητα σας. Αυτή όμως, δεν είναι η μόνη λύση, αφού στις μέρες μας το web marketing γίνεται όλο και πιο περίπλοκο και όλες οι επισκέψεις στην ιστοσελίδα σας θα πρέπει να έχει έναν βασικό στόχο, τη μετατροπή των επισκεπτών σας σε αγοραστές. Άρα, ο σκοπός μας δεν είναι μόνο να τους φέρουμε στην ιστοσελίδα, αλλά να τους μετατρέψουμε σε πελάτες μας.

Ποιες είναι μερικές στρατηγικές μάρκετινγκ που πρέπει να ακολουθήσετε στα κείμενα σας έτσι ώστε να βοηθήσουν να αυξήσετε τους πελάτες σας;

1. Κερδίστε το ενδιαφέρον του επισκέπτη.

Αν μέσω της ιστοσελίδας σας πωλείται προϊόντα, είναι σύνηθες ένας επισκέπτης να διαβάσει εκτενώς κάποιες από τις σελίδες σας για να σας εμπιστευθεί πριν προχωρήσει με αγορές. Για να γίνει αυτό, πρέπει τα κείμενα και ο τίτλος σας, ιδιαίτερα το πάνω μέρος της σελίδας να συλλάβει το ενδιαφέρον των επισκεπτών. Σκεφτείτε ένα πιασάρικο τίτλο που θα μπορούσε να κερδίσει την προσοχή και να τους προτρέψει υποσυνείδητα να προτιμήσουν εσάς παρά τους ανταγωνιστές σας. Πρέπει το περιεχόμενο σας να είναι σωστά δομημένο ώστε να τους βοηθάει στην ανάγνωση του και να μην κουράζει.

2. Ευκολία στην άντληση πληροφοριών.

Το Διαδίκτυο μεγαλώνει καθημερινά με χιλιάδες νέες ιστοσελίδες και τεράστιες ποσότητες πληροφοριών. Κάποιες ιστοσελίδες είναι καλοφτιαγμένες, κάποιες όχι, με αποτέλεσμα να είναι δύσκολη η εύρεση των πληροφοριών και εμπόδιο στην πραγματοποίηση πωλήσεων.

Η λύση; Η ιστοσελίδα σας πρέπει να υποστηρίζεται από ένα απλό σχεδιασμό και να είναι εύκολη στο διάβασμα. Σύνθετες προτάσεις και ορολογίες θα πρέπει να αποφεύγονται όπου είναι δυνατό. Όταν πουλάτε υπηρεσίες για "προώθηση ιστοσελίδας", να έχετε στο νου σας ότι δεν αναφέρεστε σε ειδικούς στην προώθηση ιστοσελίδων αλλά σε αυτούς που δεν γνωρίζουν πολλά και είναι έτοιμοι να αγοράσουν τις υπηρεσίες σας. Χρησιμοποιήστε bullet points και αριθμούς όσο το δυνατόν περισσότερο για να κάνετε τα κείμενα σας ευκολοδιάβαστα.

3. Παρουσιάστε το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα σας.

Ποιο είναι το δυνατό σας σημείο - αυτό που σας κάνει ξεχωριστούς από τις άλλες επιχειρήσεις και θα αναγκάσει τον επισκέπτη να προτιμήσει εσάς; Αυτό είναι που ονομάζουμε ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Ποιο είναι λοιπόν το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα των προϊόντων και υπηρεσιών σας ενάντια σε άλλες επιχειρήσεις του τομέα σας; Πάρτε το χρόνο σας, βρείτε τα δυνατά αλλά και το δυνατότερο σας σημείο και παρουσιάστε μια στρατηγική που θα υποδεικνύει πόσο αξιόλογη επιχείρηση είστε και ποια είναι η πρόσθετη αξία που οι πελάτες σας αποκτούν από εσάς.

4. Πείτε το με τις σωστές λέξεις.

Διαβάστε ξανά και ξανά τα κείμενα σας και αναρωτηθείτε αν αντιπροσωπεύουν τα μηνύματα που θέλετε να περάσετε. Κάντε ερωτήσεις που υποσυνείδητα απαντώνται με ναι. Κάντε έκκληση στο συναίσθημα των επισκεπτών, παρουσιάστε το πρόβλημα τους, δείξτε αυθεντική εν συναίσθηση και εξηγήστε τους πως το προϊόν σας μπορεί να βοηθήσει το πρόβλημα τους παρουσιάζοντας τα οφέλη του. Είναι ευκολότερο να κερδίσετε την εμπιστοσύνη του επισκέπτη σας αν είστε και εσείς έμπιστος επαγγελματίας.

Δοκιμάστε αυτές τις στρατηγικές στο μάρκετινγκ ιστοσελίδων για να αυξήσετε τις προοπτικές σας και να ενισχύσετε τις πωλήσεις σας. Με το συνδυασμό αυτών των αρχών και τη βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης (SEO), η επιχείρησή σας θα αποκτήσει σύντομα τα οφέλη που περιμένετε για αύξηση των πωλήσεων και επισκεψιμότητας.

You May Be Interested To Read:

photo of Οι Βασικοί Δείκτες Απόδοσης που Βελτιώνουν το Μάρκετινγκ και τις Πωλήσεις σας

Οι Βασικοί Δείκτες Απόδοσης που Βελτιώνουν το Μάρκετινγκ και τις Πωλήσεις σας

Με την παρακολούθηση αυτών των σημαντικών δεικτών απόδοσης, θα μπορείτε να καθορίσετε τις προτεραιότητες, τα δυνατά σημεία σας και τις δυνατότητες για βελτίωση.

photo of 10 σημεία-κλειδιά για τη βελτιστοποίηση ιστοσελίδων για μηχανές αναζήτησης

10 σημεία-κλειδιά για τη βελτιστοποίηση ιστοσελίδων για μηχανές αναζήτησης

Αποκτήστε περισσότερους πελάτες μέσω του Google (ή και άλλων μηχανών αναζήτησης), βελτιώνοντας την κατάταξη της ιστοσελίδας σας. Διαβάστε το άρθρο για να μάθετε πώς.

photo of 4 τρόποι με τους οποίους το lead nurturing μπορεί να σας βοηθήσει να κερδίσετε περισσότερους πελάτες

4 τρόποι με τους οποίους το lead nurturing μπορεί να σας βοηθήσει να κερδίσετε περισσότερους πελάτες

Το lead nurturing είναι σημαντικό μέρος του μάρκετινγκ σας. Διαβάστε την ανάρτηση στο blog μας και μάθετε πώς να το κάνετε σωστά, για να παροτρύνετε περισσότερους πελάτες να κάνουν αγορές.

We can help you elevate your business Try Hey Oliver today