photo of 4 τρόποι με τους οποίους το lead nurturing μπορεί να σας βοηθήσει να κερδίσετε περισσότερους πελάτες

Στη διαδικασία του μάρκετινγκ, είναι πολύ σημαντικό να προσπαθείτε συνεχώς να δημιουργείτε επιπλέον leads (υποψήφιους πελάτες) με την πάροδο του χρόνου. Ωστόσο, εάν δεν γνωρίζετε πώς μπορείτε να προωθήσετε αυτούς τους υποψήφιους πελάτες, οι προσπάθειές σας μπορεί να μην αποδειχθούν καρποφόρες.

Το lead nurturing στοχεύει στο να βοηθήσει τους πελάτες κατά το αγοραστικό τους ‘ταξίδι’. Ο τελικός στόχος είναι φυσικά οι πωλήσεις.

Είναι επίσης σημαντικό να επικοινωνείτε μαζί τους καθ' όλη την πορεία τους και να αλληλεπιδράτε μαζί τους. Η φάση της πορείας του αγοραστή δε θα καθορίσει αν πρέπει να επικοινωνήσετε μαζί του. Είναι αυτονόητο ότι πρέπει να το κάνετε αυτό για κάθε στάδιο.

Επικεντρωθείτε σε δύο σημαντικούς παράγοντες: να δημιουργήσετε αξιόπιστες σχέσεις με τους πιθανούς πελάτες σας, αλλά και να στοχεύσετε στους σωστούς ανθρώπους. Μια άλλη σημαντική συμβουλή είναι να μιλήσετε με την ομάδα πωλήσεών σας, καθώς θα έχουν πολλές χρήσιμες συμβουλές για να μοιραστούν μαζί σας.

Ακολουθήστε αυτά τα 4 απλά βήματα, για να είναι αποτελεσματικές οι προσπάθειές σας για lead nurturing.

Βήμα 1: Σκεφτείτε σαν πελάτης για να χτίσετε ένα χάρτη για την πορεία του αγοραστή.

Συμβουλή: Προσπαθήστε να παρατηρήσετε πως συμπεριφέρονται οι πελάτες σας. Ο χάρτης του ταξιδιού ενός αγοραστή περιγράφει ουσιαστικά όλη την εμπειρία του πελάτη καθώς προχωράει μέσα από αυτό. Θα πρέπει πιθανώς να ρωτήσετε τον εαυτό σας ερωτήσεις όπως: Τι σκέφτονται; Τι ενδιαφέρονται να αγοράσουν; Πώς αισθάνονται;

Βήμα 2: Πρόοδος. Ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της διαδρομής του lead nurturing.

Η ουσία αυτού είναι ότι πρέπει να εστιάσετε τις προσπάθειές σας στο να βοηθήσετε τους υποψηφίους πελάτες σας να προχωρήσουν μέσα από το ταξίδι του αγοραστή και τελικά να κάνουν την αγορά. Η πρόοδος είναι εξαιρετικά σημαντική και πρέπει να δώσετε προσοχή και στα δημογραφικά στοιχεία, όπως το μέγεθος της εταιρείας του αγοραστή, της βιομηχανίας του ή του ρόλου του στην εταιρεία.

Βήμα 3: Συνεργαστείτε με τους πελάτες σας.

Μερικές φορές μπορεί να είναι δύσκολο να καθοδηγήσετε τους πελάτες σας από το αρχικό μέχρι το τελικό στάδιο της αγοράς. Είναι σημαντικό να τους βοηθήσετε σε αυτή τη διαδικασία, ώστε να πάρουν τη σωστή και πιο πολύτιμη για αυτούς απόφαση.

Όλα τα βήματα του αγοραστικού ταξιδιού είναι σημαντικά για τους πελάτες σας, ώστε η διαδικασία λήψης αποφάσεων να γίνει ευκολότερη. Ακόμη και αν αυτό απαιτεί χρόνο, θα πρέπει να τα ακολουθήσετε μέσω αυτής της διαδικασίας. Εάν δεν ξοδεύετε αρκετό χρόνο για να προωθήσετε τους υποψηφίους πελάτες σας, ίσως να καταλήξετε στο να τους χάσετε.

Οι πελάτες σας πιθανώς να έχουν τα δικά τους πρότυπα πριν αγοράσουν από εσάς. Αυτά μπορεί να είναι για παράδειγμα ότι πρέπει να γνωρίζουν τι κάνει η εταιρεία σας ή να θεωρούν εσάς και την ομάδα σας ως ειδικούς.

Το περιεχόμενο κυριαρχεί. Για το λόγο αυτό, το περιεχόμενό σας θα πρέπει να είναι εκπαιδευτικό και ταυτόχρονα ενημερωτικό για τους υποψηφίους πελάτες σας. Έτσι θα κερδίσετε την εμπιστοσύνη τους, ώστε να αυξήσετε τις πιθανότητές σας για δημιουργία υποψηφίων πελατών.

Βήμα 4: Μην σταματήσετε να παρέχετε υποστήριξη μέχρι το τέλος του αγοραστικού ταξιδιού.

Τα τμήματα μάρκετινγκ που χρησιμοποιούν το lead nurturing έχουν αποδειχθεί ότι έχουν υψηλότερη απόδοση επένδυσης (ROI). Στο τέλος, θα δείτε ότι οι προσπάθειές σας για lead nurturing θα αποδειχθούν πιο χρήσιμες από ότι νομίζατε στο να σας φέρνουν περισσότερους νέους πελάτες.

You May Be Interested To Read:

photo of Τα οφέλη από την εύρεση του στοχευόμενου κοινού σας στο διαδίκτυο

Τα οφέλη από την εύρεση του στοχευόμενου κοινού σας στο διαδίκτυο

Μάθετε γιατί πρέπει να είστε σε θέση να προσδιορίσετε ποιοι είναι οι πελάτες-στόχοι σας, ποια είναι η συμπεριφορά περιήγησής τους και πολλά άλλα, για να στοχεύσετε σωστά.

photo of Γιατί Πρέπει να Αρχίσετε να Παρακολουθείτε την Επισκεψιμότητα της Ιστοσελίδας σας

Γιατί Πρέπει να Αρχίσετε να Παρακολουθείτε την Επισκεψιμότητα της Ιστοσελίδας σας

Η παρακολούθηση της επισκεψιμότητας σας δίνει τη δυνατότητα να γνωρίζετε ποιος επισκέπτεται την ιστοσελίδα σας, από πού προέρχεται και από πού πηγαίνει μέσα σε αυτήν.

photo of Πώς να Χτίσετε μια Επιτυχημένη Εκστρατεία Μάρκετινγκ μέσω Email

Πώς να Χτίσετε μια Επιτυχημένη Εκστρατεία Μάρκετινγκ μέσω Email

Οι εκστρατείες μάρκετινγκ μέσω email αποτελούν ουσιαστικά στοιχεία οποιασδήποτε στρατηγικής μάρκετινγκ. Επικοινωνούν και οικοδομούν σχέσεις με προοπτικές και βοηθούν στην ενίσχυση της επιστροφής επενδύσεων.

Let's get started together! Schedule a demo and let a Hey Oliver specialist help you