photo of 5 συμβουλές για να σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε περισσότερους υποψήφιους πελάτες μέσω webinars

Οι διαφημιστές B2B γνωρίζουν το γεγονός ότι αν δημιουργήσετε ένα webinar καλής ποιότητας, θα είστε σίγουρα σε θέση να δημιουργήσετε περισσότερους υποψήφιους πελάτες. Οι στατιστικές έχουν δείξει ότι:

Τα Webinars είναι ο καλύτερος τρόπος για τη δημιουργία των κατάλληλων υποψηφίων πελατών.

Ένα μεγάλο ποσοστό των αγοραστών επιλέγουν να μοιραστούν τα προσωπικά τους στοιχεία σε αντάλλαγμα με ένα webinar.

Ωστόσο, χρειάζεστε μια δομημένη στρατηγική για να μπορέσετε να αποκτήσετε περισσότερους πιθανούς πελάτες. Μην θεωρείτε δεδομένο ότι θα δημιουργήσετε ένα webinar και θα μαγικά δημιουργήσετε επίσης υποψηφίους πελάτες! Παρακάτω, εξηγούμε πώς μπορείτε να το επιτύχετε σε μερικά απλά και εύκολα εφαρμόσιμα βήματα.

1. Δημιουργήστε ένα πρότυπο αγοραστή (buyer persona) για την εταιρεία σας.

Πρέπει να βρείτε ποιο είναι το κοινό-στόχος σας για τα webinars σας. Το πρότυπο αγοραστή είναι απλώς ένα προφίλ που αντιπροσωπεύει τους ιδανικούς αγοραστές σας και περιέχει χαρακτηριστικά όπως για παράδειγμα τα δημογραφικά στοιχεία (ηλικία, φύλο, εισόδημα, τοποθεσία). Δημιουργώντας αυτό το προφίλ για κάθε επισκέπτη σας, θα μπορείτε όχι μόνο να προσελκύετε άτομα που θέλουν να παρακολουθήσουν το webinar σας, αλλά και τα κατάλληλα άτομα που θα αγοράσουν το προϊόν ή την υπηρεσία σας.

Η δημιουργία των προτύπων αγοραστή σας θα σας βοηθήσει να προσδιορίσετε αρκετούς παράγοντες, όπως ποιους θα προσκαλέσετε να παρακολουθήσουν το webinar σας ή ποιοι θα είναι οι ομιλητές σας.

2. Οι υποψήφιοι πελάτες σας πρέπει να σχετίζονται με το περιεχόμενο των webinars σας.

Πρώτα θα πρέπει να προσδιορίσετε πού βρίσκεται το κοινό σας στο sales funnel. Ακόμα κι αν αυτό ακούγεται πολύ απλό, είναι εξαιρετικά σημαντικό για να κάνουν convert περισσότεροι υποψήφιοι πελάτες μέσα από το webinar σας. Θα πρέπει επίσης να εξετάσετε το γεγονός ότι αν κάποιος παρακολουθεί το webinar σας, δεν θα μετατραπεί απαραιτήτως ο ίδιος σε πελάτη.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πρέπει να σκεφτείτε ότι περιεχόμενο του webinar σας πρέπει να αφορά αυτούς που πρόκειται να αγοράσουν από εσάς. Άλλος ένας σημαντικός παράγοντας στον οποίο πρέπει να δώσετε προσοχή είναι τα σημεία πόνου(pain points) του πρότυπου αγοραστή σας. Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για να δώσετε λύσεις στα προβλήματα των υποψηφίων πελατών σας.

Είναι πολύ σημαντικό να σκεφτείτε το περιεχόμενό σας πριν δημιουργήσετε το webinar σας. Ο τελικός στόχος σας είναι να τους μετατρέψετε σε πελάτες σας και γι' αυτό είναι σημαντικό να γνωρίζετε το θέμα του webinar καθώς και τα σημεία πόνου που θα λύσετε μέσω αυτού.

Στη συνέχεια, θα χρειαστεί να εξερευνήσετε τις πιθανές μορφές που μπορεί να αποκτήσει το webinar σας για να είναι ελκυστικό για τον ιδανικό πελάτη σας. Τρία παραδείγματα μορφών webinar που τελικά θα αποδειχθούν αποτελεσματικά είναι τα εξής:

Εκπαιδευτικά webinars:

Ο σκοπός αυτού του τύπου webinar είναι να προσπαθήσει να λύσει τα προβλήματα των υποψηφίων σας.

Οι περιπτωσιολογικές μελέτες (case studies):

Ένα webinar περιπτωσιολογικής μελέτης είναι πολύ σημαντικό αφού παρέχει κοινωνική απόδειξη για το προϊόν σας και θα έχετε περισσότερες πιθανότητες να δημιουργήσετε μια καλή φήμη στο κοινό σας.

Επιδείξεις προϊόντων (product demos):

Οι υποψήφιοι πελάτες σας που βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο στο ταξίδι του αγοραστή θα πρέπει να γνωρίζουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το προϊόν σας και εδώ εισέρχονται οι επιδείξεις προϊόντος.

3. Χρησιμοποιήστε προώθηση για να γίνει γνωστό το webinar σας.

Εάν εφαρμόσετε τις τεχνικές που αναφέρονται παραπάνω, θα έχετε ως αποτέλεσμα ένα πολύ στοχευμένο webinar. Ωστόσο, για να φτάσετε στους ιδανικούς πελάτες σας, θα πρέπει να το προωθήσετε μέσω email μάρκετινγκ, αμειβόμενης διαφήμισης και των κοινωνικών δικτύων.

4. Αναπτύξτε ένα μοντέλο βαθμολόγησης υποψηφίων για τους υποψήφιους που θα αποκτήσετε μέσω του webinar.

Αυτό θα είναι πολύ χρήσιμο για την ομάδα πωλήσεών σας, ώστε να είναι έτοιμοι να συνεχίσουν με τους υποψήφιους πελάτες σας και να καταλήξετε σε συμφωνίες πιο εύκολα.

5. Χρησιμοποιήστε την τεχνική lead nurturing.

Είναι σημαντικό να είστε σε θέση να αλληλοεπιδράσετε και ταυτόχρονα να προωθήσετε υποψήφιους πελάτες που δεν είναι κατάλληλοι. Για παράδειγμα, κάποιοι μπορεί να εγγραφούν στο webinar σας, αλλά τελικά να μην το παρακολουθήσουν. Επίσης, κάποιοι άλλοι που θα το παρακολουθήσουν δεν θα είναι έτοιμοι να αγοράσουν. Για το λόγο αυτό, η προώθηση μετά το τέλος του webinar είναι ένα σημαντικό βήμα που πρέπει να ακολουθήσετε.

Τα webinars έχουν αποδειχθεί μία καλή τακτική για τη δημιουργία πωλήσεων. Ωστόσο, πρέπει να δημιουργηθούν με στρατηγικό τρόπο. Εάν θέλετε να βελτιώσετε την ποιότητα των υποψηφίων των webinar σας, τότε γιατί να μην δοκιμάσετε τις συμβουλές που προτείνουμε σε αυτό το blog post;

You May Be Interested To Read:

photo of Πώς να οδηγήσετε τη στρατηγική του ψηφιακού μάρκετινγκ σας στο επόμενο βήμα

Πώς να οδηγήσετε τη στρατηγική του ψηφιακού μάρκετινγκ σας στο επόμενο βήμα

Μάθετε την τακτική που χρειάζεστε για να αναπτύξετε σε μεγάλο βαθμό τη στρατηγική σας για το ψηφιακό μάρκετινγκ.

photo of Πως η Τεχνητή Νοημοσύνη θα Αλλάξει τον Τρόπο Λήψης Αποφάσεων στις Επιχειρήσεις

Πως η Τεχνητή Νοημοσύνη θα Αλλάξει τον Τρόπο Λήψης Αποφάσεων στις Επιχειρήσεις

Από το Terminator έως το Blade Runner, η ποπ κουλτούρα ανέκαθεν έτεινε προς μια σκοτεινή απεικόνιση της τεχνητής νοημοσύνης (AI) και το μέλλον μας με αυτή στο τιμόνι.

photo of 10 σημεία-κλειδιά για τη βελτιστοποίηση ιστοσελίδων για μηχανές αναζήτησης

10 σημεία-κλειδιά για τη βελτιστοποίηση ιστοσελίδων για μηχανές αναζήτησης

Αποκτήστε περισσότερους πελάτες μέσω του Google (ή και άλλων μηχανών αναζήτησης), βελτιώνοντας την κατάταξη της ιστοσελίδας σας. Διαβάστε το άρθρο για να μάθετε πώς.

Let's get started together! Schedule a demo and let a Hey Oliver specialist help you