photo of 6 σημεία που ήλπιζες να ξέρεις πριν την δημιουργία της ιστοσελίδας σου

Η απόφαση για την κατασκευή ιστοσελίδας είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα για την επιχείρηση σας και τους επιχειρηματικούς σας στόχους, σημαντική όμως είναι και η επιλογή των επαγγελματιών που θα αναπτύξουν την ιστοσελίδα και να επιτύχουν για εσάς τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Ο σχεδιασμός, η κατασκευή, η βελτιστοποίηση ως προς τις μηχανές αναζήτησης και η προώθηση της ιστοσελίδας είναι οι 4 σημαντικοί άξονες τους οποίους πρέπει η κάθε εταιρεία να στηριχθεί για να δημιουργήσει τη διαδικτυακή παρουσία της.

Αν δεν είστε εξοικειωμένοι με την κατασκευή ιστοσελίδων, ή με το τι πρέπει να περιλαμβάνεται στο σχεδιασμό και την ανάπτυξη της, διαβάστε πιο κάτω 6 σημαντικά σημεία που θα αρχίσουν να βάζουν τις σκέψεις σας σε ένα σωστό δρόμο σε όλες τις φάσεις της δημιουργία της.

1. Γνωρίζετε την επιχείρηση σας;

Θα πρέπει να γνωρίζετε τις αξίες, τους στόχους και τους σκοπούς της επιχείρησης σας, έτσι ώστε να είστε σε θέση να μεταδώσετε το ακριβές μήνυμα που πρεσβεύουν οι υπηρεσίες σας προς το αγοραστικό σας κοινό. Μόλις είστε σαφείς με το τι ασχολείται η επιχείρηση σας και τί εικόνα θέλετε να δείξετε προς τα έξω, μπορείτε να διαμορφώσετε το πλάνο και τη στρατηγική σας ανάλογα.

2. Τι περιεχόμενο πρέπει να μοιράζεστε με το κοινό σας;

Η σημασία της ποιότητας του περιεχομένου μερικές φορές παραβλέπετε και αυτός είναι ο λόγος που αρκετές ιστοσελίδες δεν αποδίδουν καλά. Δεν υπάρχει μαγική συνταγή στη συγγραφή περιεχομένου, αλλά ό, τι γράψουμε πρέπει να αξίζει να διαβαστεί και να είναι σχετικό με το θέμα που αναλύουμε. Αν το κάνετε σωστά, μπορεί να βοηθήσει πολύ στην αύξηση των επισκέψεων στην ιστοσελίδα και να βελτιώσει την κατάταξη της στις μηχανές αναζήτησης.

3. Μπορούν οι επισκέπτες σας να επικοινωνήσουν μαζί σας;

Κάντε πολύ εύκολο και βολικό για τους επισκέπτες σας να επικοινωνήσουν μαζί σας για οποιαδήποτε απορία τους σχετικά με τις υπηρεσίες σας. Για παράδειγμα, είναι σημαντικό η ιστοσελίδα σας να παρέχει στοιχεία επικοινωνίας, όπως ο αριθμός τηλεφώνου, διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και διευθύνσεις καταστημάτων με διαδραστικό χάρτη.

Η έλλειψη αυτών των πληροφοριών μειώνει την αξιοπιστία σας αλλά και την πιθανότητα οι επισκέπτες σας να μετατραπούν σε πελάτες.

4. Είναι η ιστοσελίδα σας σχεδιασμένη για κινητές συσκευές;

Εάν η ιστοσελίδα σας δεν είναι προσαρμοσμένη για κινητές συσκευές, τότε μειώνετε τις ευκαιρίες το περιεχόμενο σας να διαβαστεί και επομένως να πωλήσετε τις υπηρεσίες σας. Η ανάπτυξη ενός φιλικού σχεδιασμού, προσαρμοσμένου για κινητές συσκευές βοηθάει την ιστοσελίδα σας (και επομένως την επιχείρηση σας) να αποδίδει καλύτερα στις μηχανές αναζήτησης, προσελκύοντας έτσι ένα μεγαλύτερο αριθμό επισκεπτών.

5. Είναι εύκολη η πλοήγηση στην ιστοσελίδα σας;

Μπορεί να έχετε αναπτύξει μια πολύ όμορφη και εντυπωσιακή ιστοσελίδα, μην ξεχνάτε όμως ότι είναι εξίσου σημαντικό να μπορεί κάποιος να πλοηγηθεί εύκολα και να βρει τις πληροφορίες που θέλει. Αναπτύξτε μια όσο πιο απλή ιστοσελίδα μπορείτε και χρησιμοποιήστε σωστά χρώματα έτσι ώστε να κατευθύνετε τους επισκέπτες σας στο στόχο που έχετε βάλει για την ιστοσελίδα σας.

6. Χρησιμοποιείτε το Google Analytics;

Πέραν από τις προτάσεις μας για τα πιο πάνω τα οποία είναι άμεσα συνδεδεμένα προς τους επισκέπτες, θα πρέπει να παρακολουθείτε και να παρατηρείτε την επισκεψιμότητα που έρχεται στην ιστοσελίδα σας. Δηλαδή, να γνωρίζετε από ποιες περιοχές σας επισκέπτονται, ποιες σελίδες σας έχουν περισσότερη επισκεψιμότητα, από ποιες εκστρατείες προώθησης καταλήγουν στην ιστοσελίδα σας, γενικά πληροφορίες και δεδομένα που είναι απαραίτητα για να βελτιώσετε τους στόχους σας. Το εργαλείο που προτείνουμε να χρησιμοποιείτε για αυτό το σκοπό ονομάζεται Google Analytics, γιατί είναι πανίσχυρο, δωρεάν και η σωστή χρήση του θα σας βοηθήσει να βελτιστοποιήσετε την ιστοσελίδα σας.

Συμπέρασμα

Πλέον, η κάθε επιχείρηση οφείλει να αναπτύξει μια ιστοσελίδα για την επιχείρηση σας. Φυσικά, είναι πολλές οι περιπτώσεις που η ιστοσελίδα είναι όλη η επιχείρηση γιατί σας επιτρέπει να συνδέεστε με νέους και υφιστάμενους πελάτες ανά το παγκόσμιο, παρουσιάζοντας τους έτσι τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σας. Σε μια κατασκευή ιστοσελίδας είναι πολύ σημαντικό να έχετε ένα στρατηγικό πλάνο και ένα καλό εικαστικό σχεδιασμό που να βοηθάει τους επισκέπτες σας και επομένως την ιστοσελίδα σας να ξεχωρίζει από τη μάζα και να αποδίδει καλά για την επιχείρηση σας.

You May Be Interested To Read:

photo of 7 Χρήσιμες Συμβουλές για την Ανάπτυξη της Στρατηγικής Πωλήσεων και Μάρκετινγκ

7 Χρήσιμες Συμβουλές για την Ανάπτυξη της Στρατηγικής Πωλήσεων και Μάρκετινγκ

Ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να μάθετε από το παρελθόν, να οραματίζεστε και να συνθέσετε ένα λογικό σχέδιο για επιτυχία σε πωλήσεις και μάρκετινγκ!

photo of 8 λόγοι που χρειάζεστε επαγγελματική κατασκευή ιστοσελίδας

8 λόγοι που χρειάζεστε επαγγελματική κατασκευή ιστοσελίδας

Γιατί χρειάζεται να έχετε μία επαγγελματική ιστοσελίδα για την επιχείρηση σας; Μάθετε γιατί πρέπει να ανοίξετε νέα κανάλια πώλησης των υπηρεσιών σας.

photo of 3 εύχρηστες συμβουλές για να αυξήσετε τη δημιουργία καινούριων leads

3 εύχρηστες συμβουλές για να αυξήσετε τη δημιουργία καινούριων leads

Ο στόχος κάθε λειτουργού μάρκετινγκ είναι να μετατρέψει τους επισκέπτες της ιστοσελίδας του σε πελάτες. Αυτό μπορεί εύκολα να επιτευχθεί ακολουθώντας τις 3 απλές συμβουλές μας.

Let's get started together! Schedule a demo and let a Hey Oliver specialist help you